Stiri

Ministerul Sănătății vrea digitalizarea secțiilor ATI. Buget de peste 125 de milioane de lei

22 oct. 2021 2 min

Ministerul Sănătății vrea digitalizarea secțiilor ATI. Buget de peste 125 de milioane de lei

Reading Time: 2 minute

Ministerul Sănătății vrea digitalizarea secțiilor ATI din spitale. Pentru aceasta prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, dorește să dezvolte pachetul e-Sănătate și astfel va centraliza în timp real urgențele medicale și va avea acces la direcționarea corectă a acestora pe citerii transparente. O altă utilitate a acestei digitalizări ar fi direcționarea corectă a pacienților, din timp către spitalele și secțiile ATI ale marilor spitale de urgență.

Buget de peste 125 de milioane de lei

Bugetul alocat pentru acest proiect este de 125,457,499.72 lei cu TVA. Caietul de sarcini al proiectului ”Sistem Informatic pentru Evidența Clinică a Secțiilor A.T.I. (S.I.E.C.-A.T.I.)” – Cod MySMIS 131065, este pus în procedura de consultare de piață.

Sistemul va permite monitorizarea continuă, completă, precisă și trasabilă (inclusiv din punct de vedere medico-legal și al arhivării informațiilor) a parametrilor vitali ai pacienților îngrijiți în secțiile de anestezie terapie intensiva (ATI), a procedurilor executate și a medicației administrate în aceste secții precum si a starii bolnavilor îngrijiți în aceste secții.

Prin acest proiect vor fi realizate:
un sistem informatic modern de monitorizare, documentare și schimb de date medicale în situații de urgență, care va funcționa ca suport pentru luarea deciziilor în situațiile de urgență de o unitate specializată din cadrul Ministerului Sănătății;
interconectarea tuturor sistemelor din secțiile ATI și sălile de operații din cele mai importante 18 spitale de adulți și pediatrie din România într-o rețea națională ATI, care va include Ministerul Sănătății și COSU, în vederea analizei și luării deciziilor „în timp real”, precum și a prelucrării centralizate a datelor pentru îmbunătățirea calității actului medical destinat bolnavilor critici și scăderea mortalității;
dotarea a 18 spitale cu sisteme informatice identice, specifice secțiilor ATI și săli de operație (924 posturi ATI și SO), interoperabile cu sistemele medicale clinice existente în unitățile medicale respective, pentru a asigura analiza, sincronizarea și integrarea datelor pacientului.

ATI ADR partener

Photo 220061494 © Cateyeperspective | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: