Management Stiri

Minte sănătoasă în corporație nesănătoasă

5 iul. 2017 2 min

Minte sănătoasă în corporație nesănătoasă

Reading Time: 2 minute

Doi din trei angajati au luat in greutate în ultima perioada de timp, principalele motive fiind oboseala, mesele neregulate și lipsa mișcării.

Chiar dacă înclinăm să credem că viața profesională activă ne ajută să ne menținem greutatea, realitatea nu este deloc aceasta. O arată și rezultatele unui studiu realizat de portalul de recrutare eJobs, potrivit căruia doi din trei angajați români au luat în greutate în ultimul an. Motivele? Lipsa sportului, mesele neregulate, dar și oboseala. Aproape jumătate dintre participanții la studiu (48%) s-au îngrășat în ultimul an cu cinci kilograme, 38% au luat între cinci și zece kg, iar restul au acumulat peste 10 kg. Peste jumătate dintre angajați au recunoscut totuși că nu au fost la sala de forță și nu au practicat niciun sport în ultimele șase luni, fiind prea obosiți sau neavând timp. Respondenții care fac mișcare cel puțin o dată pe săptămână (29% dintre participanții la sondaj) au precizat că și-au menținut greutatea.Nivelul ridicat de stres se remarcă ca un indicator important în procesul de îngrășare.

Majoritatea angajaților (70%) care se confruntă cu niveluri de stres mari și foarte mari spun că au luat în greutate în ultimele 12 luni. Majoritatea celor care s-au îngrășat mănâncă pe fond de stres, consumă carbohidrați cel puțin o dată pe săptămână și se culcă după ora 23:00. Mai mult, 75% dintre cei chestionați consumă carbohidrați o dată pe zi – pâine, paste, covrigi, cartofi, dulciuri, etc – iar aproape jumătate dintre participanții la studiu consideră că „gustările” se numără printre factorii care cauzează creșterea în greutate. Astfel, dintre cei care au precizat că s-au îngrășat în ultimul an, aproape jumătate (49%) consumă produce care conțin făină și zahăr de câteva ori pe zi.  

„Alimentația sănătoasă nu înseamnă o dietă strictă, ci ne ajută să avem o stare generală de bine și mai multă energie. Este important să conștientizăm că aceste lucruri sunt posibile cu o alimentație potrivită și cu respectarea orelor de somn. Nutriția nu este esențială doar pentru siluetă, ea joacă un rol mai important pentru sănătatea noastră și pentru felul în care arătăm și funcționăm”, spune Valentin Bunea, Founder și Managing Partner al centrului de nutriție Body Engineering.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: