Business Stiri Tech

Moneda Elrond va fi listată pe platforma internațională de exchange eToroX

dec. 15, 2020 2 min

Moneda Elrond va fi listată pe platforma internațională de exchange eToroX

Reading Time: 2 minute

Elrond, rețeaua blockchain construită ”pentru a rula la performanța internetului, de 1000 de ori mai rapid și eficient decât Bitcoin și Ethereum”, anunță că moneda sa eGold (EGLD) va fi listată pe platforma internațională de exchange eToroX, devenind disponibilă pentru tranzacționare începând din 23 decembrie 2020.

Elrond a reușit să livreze prima arhitectură cu adevărat scalabilă folosind tehnologia “sharding”, capabilă să livreze 15.000 de tranzacții pe secundă în configurația actuală. Comparativ cu cele 7 tranzacții pe secundă ale Bitcoin și 14 tranzacții pe secundă ale Ethereum, Elrond atinge o viteză de tranzacționare semnificativ mai rapidă, așa cum a demonstrat și în rețeaua sa de test public, unde s-au înregistrat 263.000 de tranzacții pe secundă.

”Siguranța și utilitatea criptomonedelor în economia internetului a fost demonstrată de Bitcoin de-a lungul a 10 ani de existență, timp în care siguranța sa nu a fost compromisă, iar valoarea și răspândirea lui au crescut. Dar performanța sa este insuficientă pentru nevoile semnificative ale internetului, iar Elrond rezolvă această problemă prin tehnologie inovatoare și aplicația Maiar, prin care vom aduce următorul miliard de oameni în crypto”, spune Beniamin Mincu (foto) Director Executiv și Fondator Elrond Network.

Aplicatie de plati globale

Deasemenea, Elrond a anunțat de curând lansarea globală a aplicației sale de plăți globale Maiar, programată pentru data de 31 Ianuarie 2021. Aplicația oferă funcționalități similare cu PayPal, Revolut și Google Pay, la un cost fix mult mai mic, dar fără a colecta informații personale. Maiar va reprezenta motorul pentru creșterea accelerată a companiei Elrond în următoarea perioadă.

Sunt convins că tehnologia blockchain va fi utilizată într-o varietate de industrii, iar adopția inclusiv în domenii critice este doar o chestiune de timp. Proiectul Elrond m-a atras de la început prin tehnologia creată, și mai ales prin modalitatea în care aceasta rezolvă problemele serioase de scalabilitate. Consider că acesta este un moment important pentru piața globală blockchain, în care performanța tehnologiei crește semnificativ prin inovația adusă de Elrond”, declară Andrei Pitiș, CEO Simple Capital și adviser al Elrond Network .

eToroX este o platformă destinată tranzacționării de criptomonede de către profesioniști, concepută și produsă special pentru comunitatea de traderi corporate și instituționali. Exchange-ul eToroX reprezintă o soluție de trading a criptomonedelor, considerată eficientă și sigură.

Compania eToro este un nou unicorn, recent evaluat la peste 2,5 miliarde de dolari. Platforma digitală oferă celor peste 15 milioane de utilizatori acces la piețele de capital, comodități, forex și criptomonede.

Pe fondul interesului crescut al investitorilor instituționali și privați, prețul Bitcoin a depășit de curând vechiul record de aproape $20,000, stabilit în 2017. Pe fondul acestei cereri substanțiale și adopției rapide a tehnologiei blockchain în sistemele financiare globale, este de așteptat ca piața criptomonedelor să depășească în curând o capitalizare totală de peste $1 trilion (1,000 de miliarde de dolari) și să își continue traiectoria de creștere.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: