Stiri Tech

Monna Lisa, acum cu imprimare și pentru textile

5 oct. 2020 2 min

Monna Lisa, acum cu imprimare și pentru textile

Reading Time: 2 minute

Epson lansează imprimanta pentru materiale textile ML-8000, parte a seriei Monna Lisa. Noul model satisface nevoile de flexibilitate și sustenabilitate ale pieței de textile cu imprimeuri digitale, datorită celor opt capete de imprimare PrecisionCore de ultimă generație, imprimanta atinge o viteză de imprimare de 155 de metri pătrați pe oră (600×600 dpi).

Productivitate și calitate

Tehnologiile Microwave și matricea de creare a culorilor (LUT) reduc banding-ul și granulația print-ului, iar noua tehnologie Multi-Layer Halftone (MLHT), care randomizează modelul de puncte de semitonuri pe fiecare strat, reduce degradarea imaginii cauzată de nealinierea punctelor. Tehnologia Dynamic Alignment Stabilizer (DAS) asigură mai multă stabilitate procesului de imprimare prin controlul dispunerii cernelii pentru fiecare cap de imprimare. Astfel, se asigură mai multă precizie a imprimării și o aplicare mai densă a picăturilor de cerneală la fiecare trecere a carului de imprimare.

Imprimanta ML-8000 permite o aliniere simetrică a culorilor pentru consistență în suprapunerea acestora în timpul procesului de imprimare bidirecțional de tip low-pass, în timp ce tehnologia de control al poziției centurii (ABPC) detectează avansul acesteia și asigură un proces de imprimare cât mai precis. 

Timp minim de oprire

Un sistem de eliminare a scamelor îndepărtează puful de pe suprafața țesăturii înainte ca aceasta să intre în zona de imprimare, iar un sistem de evacuare a vaporilor de cerneală ajută la prevenirea înfundării duzelor. Tehnologia de verificare a duzelor (NVT) detectează înfundarea duzei și ajustează jetul de cerneală pentru a menține calitatea imaginii și a reduce eventualele erori de imprimare. O rolă de curățare din material textil șterge duzele capetelor de imprimare, reducând astfel timpul alocat mentenanței. Tehnologia de aliniere a capetelor de imprimare le permite utilizatorilor să le înlocuiască simplu și rapid. Datorită funcției de calibrare automată cu ajutorul unei camere RGB, operatorii pot înlocui și ajusta capul de printare în doar 30 de minute.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: