BizRemote by certSIGN

Munca în sistem hibrid va deveni cel mai frecvent model de lucru

Reading Time: 2 minute

Angajații români se așteaptă ca în următorul an să lucreze de acasă până la două zile pe săptămână, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de APT Prohuman, o companie din domeniul muncii temporare

Un studiu realizat de APT Prohuman a arătat că munca în sistem hibrid va deveni cel mai frecvent intâlnit model de lucru.  Acest mix de prezență la birou combinat cu munca de la domiciliu este apreciat de majoritatea candidaților care își doresc să se simta în siguranță în fața amenințării pandemice. În următoarele 12 luni candidații se așteaptă să lucreze cu o frecvență de muncă de la domiciuliu de 1-2 zile săptămână.  Comparativ acestor așteptări, companiile au devenit și mai flexibile și în proporție de 35% sunt dispuse ca în următoarele 12 luni angajații lor să lucreze chiar peste 4 zile de la domiciliu.

În alegerea modelului de lucru, cel mai important criteriu de care țin cont companiile este tipul de activitate pe care il desfășoară angajații în funcție de nevoia de business, în timp ce în alegerea unui angajator, cel mai important criteriu de care țin cont candidații rămâne salariul și beneficiile, secondat de tipul de activitate pe care îl vor desfășura.

Tehnicile de recrutare au suferit de asemenea modificări o dată cu pandemia. În proporție de aproape 70%, companiile au răspuns că întreg procesul de recrutare se desfășoara on-line. Candidații însă simt nevoia unei întâlniri față în față înainte de a lua o decizie finală, conform unei statistici de aproape 50% din studiul nostru.

Un alt factor important care modelează piața muncii este nevoia de a iniția acțiuni în vederea adaptării specialiștilor pentru recrutare la distanță, deoarece există un ecart între gradul de flexibilitate al companiilor în ceea ce privește sistemul de muncă de acasă versus percepția candidaților și deoarece avem și noul model de munca de oriunde în care angajatii au domiciliu și pot lucra și din alt oraș diferit de orașul în care compania are birourile.

Indiferent de modelele de lucru și de recrutare adoptate, trendul în următoarele 12 luni este dat de faptul ca munca exclusiv de acasă va pierde teren.

Foto: © Sawitri Khromkrathok | Dreamstime.com

Ovidiu Neagoe

Recent Posts

A doua ediție a Festivalului Suflet de România ne aduce aproape de tot ce ne face bine, pe Domeniul Regal de la Săvârșin

Sâmbătă și duminică, pe Domeniul Regal de la Săvârșin, are loc a doua ediție a festivalului Suflet de România, evenimentul…

22 de ore ago

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024

Virgil a condus operațiunile fondului de pensii din anul 2019, iar anterior a avut diverse roluri de coordonare a echipelor…

2 zile ago

Statistică Eurostat: România are prețuri mai mici pentru energie

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici…

2 zile ago

Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara discuțiilor publice privind tranziția energetică. Ele au nevoie de sprijin mai mare…

2 zile ago

AQUILA a finalizat preluarea Parmafood. A doua achiziție din acest an

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România…

2 zile ago

Internet pentru zonele rurale prin PNRR. Proiect de 94 de milioane de euro

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat vineri, 26 aprilie, Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 –…

2 zile ago