Companii Creativitate CSR Lifestyle MarComm

National Geographic în parteneriat cu P&G pentru eradicarea sărăciei extreme

4 sept. 2019 3 min

National Geographic în parteneriat cu P&G pentru eradicarea sărăciei extreme

Reading Time: 3 minute

National Geographic, în parteneriat cu Procter & Gamble lansează ACTIVATE: THE GLOBAL CITIZEN MOVEMENT, seria de documentare multiplatformă co-produsă de Global Citizen și RadicalMedia. Seria de documentare va avea premiera pe 7 septembrie la ora 16:00 și urmează a fi difuzată de National Geographic în 172 de țări și 43 de limbi.

Rezultatul unui parteneriat multiplatformă de ”storytelling” este concretizat într-o serie de documentare în șase părți care a fost creată de activiști, oameni care schimbă lumea din jurul lor, stimulând schimbarea pentru cele mai presante probleme globale care afectează umanitatea.

ACTIVATE: THE GLOBAL CITIZEN MOVEMENT include artiști activiști precum Hugh Jackman, Common, Usher, Rachel Brosnahan, Gayle King, Bonang Matheba, Darren Criss, Pharrell Williams, Uzo Aduba, Becky G și Priyanka Chopra Jonas. Aceaștia amplifică influența colectivă cu privire la sărăcia extremă, inegalitate și sustenabilitate, în vederea mobilizării cetățenilor globali să contribuie la schimbări semnificative și durabile pe platforma Global Citizens.

Tumbes, Peru – Rachel Brosnahan talks with Evanns and Kaouri, whose school was destroyed by mudslides. (MANDATORY CREDIT: Global Citizen/Ryan Gall)

În fiecare episod al seriei este abordată o problemă legată de cauzele fundamentale ale sărăciei extreme incluzând eradicarea sărăciei extreme, renunțarea la cauțiunile în numerar, eliminarea barierelor din educația fetelor, finanțarea educației pentru copiii strămutați, încetarea poluării cu materiale plastice și contribuția la rezolvarea crizei de apă.

Serialul a fost filmat în Mexic, Nigeria, Peru, Filipine și Africa de Sud și, la nivelul Statelor Unite, în California, New York, Tennessee și Washington, D.C.

Global Citizen lucrează de mai bine de 10 ani pentru a învinge sărăcia extremă prin ”advocacy” și implicarea cetățenilor, motivând companiile, organizațiile și guvernele să își asume angajamente financiare și schimbări de politici pentru a atinge Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU și pentru a eradica sărăcia extremă până în anul 2030.

Totodată, P&G ajută la rezolvarea problemelor critice legate de educația fetelor, apa potabilă, gestionarea dezastrelor, sustenabilitate și inegalitate.

De peste 130 de ani, National Geographic și-a folosit relatările de impact și imaginile pentru a veni în sprijinul audiențelor de pe tot globul de a înțelege mai bine lumea din jurul lor, astfel încât, la rândul lor, să le pese mai mult de aceasta.

Parteneriatul multiplatformă ACTIVATE va cuprinde mai mult decât seria documentară, printr-o secțiune personalizată de 10 pagini dedicată ACTIVATE în numărul din septembrie al revistei National Geographic, precum și prin povești personalizate, articole digitale și intervenții în social media.

Brooklyn, New York – Vidal Guzmen explains all the harm that cash bail perpetuates to Common. (National Geographic)

Parteneriatul va include, de asemenea, hub-uri digitale pe NatGeo.com și GlobalCitizen.org pentru telespectatorii care vor să intre în profunzimea cele șase probleme critice evidențiate în serial. Telespectatorii se vor putea implica în campaniile Global Citizen, vor câștiga recompense și vor afla mai multe despre eforturile de impact ale brandurilor P&G, în frunte cu Tide, Always, Head and Shoulders, Charmin și multe altele.

Seria ACTIVATE va experimenta cu noi modele de conținut și distribuție și noi modalități de mobilizare a telespectatorilor din întreaga lume.

Premiera episoadelor ACTIVATE: THE GLOBAL CITIZEN MOVEMENT:

  • ”Eradicarea sărăciei extreme”: sâmbătă, 7 septembrie 2019, ora 20:00;
  • ”Fără eliberare pe cauțiune”: sâmbătă, 14 septembrie 2019, ora 20:00;
  • ”Educația nu poate aștepta”: sâmbătă, 21 septembrie 2019, ora 20:00;
  • ”Educație pentru fete”: sâmbătă, 28 septembrie 2019, ora 20:00;
  • ”Fără plastic”: sâmbătă, 5 octombrie 2019, ora 20:00;
  • ”Apă curată”: sâmbătă, 12 octombrie 2019, ora 20:00.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: