Stiri

Nicușor Dan, despre scumpirea biletelor STB: Atunci când transportul public va fi curat și va ajunge la timp

21 mai 2021 2 min

Nicușor Dan, despre scumpirea biletelor STB: Atunci când transportul public va fi curat și va ajunge la timp

Reading Time: 2 minute

O decizie privind majorarea tarifului transportului public din București va fi luată abia după ce mijloacele de transport public vor fi curate și vor respecta orarul de circulație. Declarațiile au fost făcute de primarul general, Nicușor Dan. Anterior STB solicitase scumpirea călătoriilor și introducerea unor noi tarife, cum ar fi cele orare, la prețul de 3 lei pe oră.

„Pentru moment eu am două urgențe pe care le-am transmis societății de transport public. S-au făcut ceva progrese în fiecare dintre ele. Îmi doresc ca transportul public să fie mult mai curat decât am văzut până acum. Al doilea lucru pe care vreau să îl facem este ca orarul să fie respectat de către fiecare dintre autobuze, troleibuze și tramvaie”, spune Nicușor Dan, întrebat despre posibilitatea creșterii tarifului STB.

Primarul general al Capitalei a declarat că există progrese în acest sens și că este convins că bucureștenii își doresc să circule în mijloace curate, care să ajungă la timp.

„Eu cred că suntem aproape de aceste două lucruri pe care bucureștenii și le doresc – transportul public să fie curat și să vină la timp. După ce aceste lucruri vor fi realizate, putem discuta detalii. (…) Eu vreau să realizăm aceste două lucruri până în vară”, a conchis Nicușor Dan.

De săptămâna viitoare încep și lucrările de asfaltare a gropilor

De săptămâna viitoare vor începe lucrările pentru astuparea gropilor la nivelul întregii Capitale. Primarul General a precizat că este de acord ca fiecare primărie de sector să demareze acțiuni de asfaltare a gropilor, astfel încât în aproximativ două luni problema să fie rezolvată.

”Avem trei restanțe în momentul acesta: dezinsecția, dezinfecția și deratizarea, gropile și iarba din parcuri. În săptămâna următoare o să începem rezolvarea fiecăreia dintre aceste probleme. Am avut o problemă și cu întârzierea bugetului și cu faptul că aceste servicii erau prestate de companiile municipale care nu au fost finanțate, nu mai au oameni, utilaje, ITP. În momentul acesta avem banii și, cu mici proceduri administrative, vom începe să rezolvăm”, a declarat Nicușor Dan.

Astfel, potrivit primarului general, acțiunea de astupare a gropilor din București ar urma să înceapă de săptămâna viitoare și să fie gata în aproximativ două luni, cu implicarea primăriilor de sector, care se vor ocupa fiecare de zona aferentă.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: