Stiri

Noi modele de declarație pentru restricțiile impuse seara și în weekend. Descarcă-le de aici

26/03/2021 2 min read

Noi modele de declarație pentru restricțiile impuse seara și în weekend. Descarcă-le de aici

Reading Time: 2 minute

Restricțiile vor intra în vigoare de duminică 28 martie

Autoritățile au publicat noile modele de declarație pe propria răspundere și adeverință de la angajator, care trebuie completate începând de vineri. Declarațiile trebuie folosite diferit, în funcție de rata de infectare din localitate și în funcție de restricțiile pentru fiecare localitate în parte, după cum urmează:

Modelul declarației pentru toate localitățile – carantina de noapte

Modelul declarației pe proprie răspundere pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență. Se va folosi pentru deplasările de la ora 22:00

Localitățile cu rata de incidență peste 4 . În cazul de față și municipiul București

În localitățile în care rata de incidență este de peste 4‰ este restricționată deplasarea pentru zilele de vineri sâmbătă și duminică, de la ora 20:00 la ora 05:00
În localitățile în care rata de incidență este de peste 7.5‰ este restricționată deplasarea pentru toate zilele săptămânii începând cu ora 20:00 până la ora 05:00

Sunt deci două tipuri de declarații ce se diferă în funcție de ora la care trebuie să ieșim din casă.

Declarația pe proprie răspundere poate fi scrisă și de mână, cu condiția completării tuturor câmpurilor, se precizează în formular. Documentul poate fi stocat și prezentat pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul conțină semnătura olografă a persoanei care folosește Declarația și data pentru care este valabilă declarația.

Adeverința de la angajator poate fi stocată și prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactată adeverința.

Restricțiile intră în vigoare de duminică

Premierul Florin Cîțu a anunțat pe pagina de Facebook ca a luat decizia ca aceste restricții să intre în vigoare de duminică.
Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie.

Photo 125065138 © AndreistanescuDreamstime.com

One Comment
  1. […] vor să se vaccineze sau care sunt programate la vaccinare, în condițiile în care depășesc orele 20:00 vor putea bifa în declarația pe proprie răspundere punctul care se referă la Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată şi […]

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă