Stiri

Noi reguli pentru turiștii din Grecia. Certificatul de vaccinare, necesar pentru clienții restaurantelor la interior

13 iul. 2021 < 1 min

Noi reguli pentru turiștii din Grecia. Certificatul de vaccinare, necesar pentru clienții restaurantelor la interior

Reading Time: < 1 minut

Sunt noi reguli pentru turiștii care călătoresc în Grecia. Dacă vor să stea în interiorul barurilor, restaurantelor sau al cafenelelor trebuie să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau a testării negative în ultimele 72 de ore, a anunțat marți guvernul de la Atena. Această măsură nu este valabilă pentru clienții care vor să ia masa pe terasă.

O aplicație lansată de guvern, COVID FREE GR, care poate scana certificatele digitale europene sau rezultatele testelor PCR, va fi disponibilă pentru restaurantele, barurile și cafenelele „indoor” pentru a se asigura respectarea noilor reguli.

Potrivit noilor reglementări, care vor rămâne în vigoare până în august, toate locurile în localurile „indoor” vor trebui să fie pe scaune.

Persoanele de pe terasă fără restricții

Persoanele care servesc masa pe terasele restaurantelor nu vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau a testului negativ.

„Este esențial să nu se dea impresia că pierdem controlul asupra pandemiei, astfel că industria noastră turistică poate funcționa normal”, a declarat ministrul grec al dezvoltării, Adonis Georgiadis, într-o conferință de presă., potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Vaccinarea obligatorie în Grecia pentru personalul medical

Ministrul Sănătăţii, Vassilis Kikilias, a afirmat că întregul personal medical care asigură îngrijirea la domiciliu va trebui ca până la 16 august să se vaccineze cu prima doză. Aceeași cerință se va aplica personalului medical din spitale și policlinici cu data de 1 septembrie.

Grecia a raportat luni 2.065 noi cazuri de COVID-19 și zece decese în 24 de ore. Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus începând din februarie anul trecut a ajuns la 440.872, dintre care 12.802 de cazuri fatale.

Photo 72891073 © Inge Hogenbijl | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: