fbpx
CSR Stiri

Prima statuie audio care transmite emotiile unui parinte de prematur

30/06/2017

author:

Prima statuie audio care transmite emotiile unui parinte de prematur

Asociația Unu și Unu dă startul unei campanii menite să genereze solidaritate față de cauza prematurității și să strângă fonduri pentru crearea primului Centru de Sprijin pentru familiile cu bebeluși îndelung spitalizați. 

În România, în 2016, la fiecare 30 de minute s-a născut un bebeluș înainte de termen. În total, 19.000 de bebeluși au apărut pe lume înainte de săptămâna 37. Peste 35.000 de părinți s-au confruntat anul trecut cu sentimentul de neputință cauzat de o spitalizare îndelungată și nu au știut la cine să apeleze pentru sprijin. 

Pentru a atrage atenția asupra cauzei, Asociația Unu și Unu a construit în ParkLake o instalație interactivă sub formă de căști audio care te invită ca pentru câteva minute să trăiești experiență unui părinte de prematur. Intrând în statuia audio de trei metri înălțime, vizitatorul se confruntă cu o avalanșă de vești bune și vești proaste, un adevărat roller-coaster emoțional pe care familiile de prematuri îl trăiesc zilnic în spitalele din România. 

Inaugurarea primei statui audio dă startul unei campanii ce are drept scop strângerea de fonduri pentru crearea primului centru multidisciplinar pentru familiile cu copii îndelung spitalizați. Acesta va oferi consiliere psihologică pentru părinți, workshopuri și traininguri pentru ei, schimburi de experiență, servicii de follow up pentru copii și terapii de recuperare.

Statuia audio se va afla în incinta ParkLake Shopping Center până pe 30 iulie, urmând ca apoi să fie itinerantă în București.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE