Tech

Noile smartphone-uri Nokia vin oficial în România – Galerie Foto

07/06/2017 < 1 min read

Noile smartphone-uri Nokia vin oficial în România – Galerie Foto

Reading Time: < 1 minut

Renăscut pe piața smartphone-urilor după despărțirea de Microsoft, brandul Nokia ajunge din nou oficial pe piața românească prin intermediul HMD Global, compania care deține licența exclusivă a mărcii Nokia pentru telefoane și tablete.

Gama de smartphone-uri include Nokia 3, Nokia 5 și Nokia 6. HMD Global aduce deja pe piața locală și un feature phone, Nokia 3310, versiunea actualizată a celebrului telefon din era GSM.

Toate smartphone-urile Nokia rulează ultima versiune de Android OS, Nougat, în versiune nemodificată, la fel ca terminalele Nexus sau Google Pixel, încorporând inclusiv Google Assistant. Oficialii HMD Global au declarat că Nokia intenționează să redevină un brand de top pe piața globală a terminalelor mobile și că aceste smartphone-uri reprezintă doar primul pas al strategiei companiei.

Nokia 6 este un smartphone dual SIM, dotat cu procesor Qualcomm Snapdragon 430, procesorul grafic Qualcomm Adreno 505, fiind disponibil în două culori mate (negru și argintiu), din 26 iunie, la prețul de 1.119 lei.

Nokia 5, făcut dintr-un singur bloc de aluminiu, are ecran laminat IPS HD de 5,2 inci cu Corning Gorilla Glass și procesor Qualcomm Snapdragon 430. Cameră foto frontală de 8 MP are un unghi de deschidere mai mare (84 de grade), pentru selfie-uri cu fundal mai amplu.  Nokia 5 dual SIM e disponibil pe negru și argintiu la prețul de 949 de lei, din 26 iunie.

Nokia 3 are carcasă din aluminiu prelucrată dintr-o singură bucată, ecran IPS LCD HD de 5 inci Corning Gorilla Glass, și două camere de 8 MP cu unghi larg de deschidere (frontală și principală). Varianta dual SIM este deja disponibilă pe piața locală în trei culori (alb argintiu, negru mat și albastru), cea single SIM – în negru mat și alb cupru, la prețul de 699 de lei.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă