Stiri Tech

Premii de 9.000 de dolari la prima ediție Huawei Watch App Developer Contest 2021

11 oct. 2021 2 min

Premii de 9.000 de dolari la prima ediție Huawei Watch App Developer Contest 2021

Reading Time: 2 minute

Huawei România a lansat prima ediție a CEE & Nordic Huawei HarmonyOS Developer Contest, împreună cu Universitatea Politehnică din București, în cadrul evenimentului HarmonyOS Experience Day.

Concursul își propune să atragă tinere talente în domeniul dezvoltării aplicațiilor pentru ceasuri inteligente și să susțină crearea unor experiențe digitale inovatoare care să se potrivească la încheietura mâinii. Studenții programatori se pot înscrie în competiție până pe 16 octombrie 2021 pe site-ul companiei.

Concursul se adresează  studenților programatori de aplicații cu vârsta peste 18 ani din România și Polonia, iar organizatorii oferă premii în bani de până la 9.000 de dolari.

„Cred că viitorul dezvoltării aplicațiilor constă în nivelul de multi-experiență pe care acestea îl pot oferi. Extinderea dezvoltării aplicațiilor mobile pentru tehnologii precum AI, Cloud, Wearable, IoT poate atinge acest nivel și dorim să încurajăm potențialul studenților români în zona de programare. Prin Harmony Experience Day îi invităm, de asemenea, să participe la CEE & Nordic HarmonyOS Developer Contest, un concurs organizat în parteneriat cu Huawei Polonia.”

George Zhang, CEO Huawei România

Aplicațiile premiate vor fi împărțite în două categorii, iar pe lângă premiile în bani, studenții programatori pot beneficia de instrumente de dezvoltare și workshop-uri, asistență și mentorat de la experți Huawei și posibilitatea ca aplicațiile câștigătoare să fie incluse în HUAWEI AppGallery.

Un laborator HarmonyOS este înființat la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnică, unde studenții pot testa aplicațiile pe care le-au proiectat pe cele 8 ceasuri Watch 3 disponibile.

„Facultatea de Automatică și Calculatoare este o facultate care se adaptează la nevoile pieței și crește odată cu creșterea industriei IT. Oferta de cursuri și de laboratoare este permanent actualizată în raport cu noile evoluții în tehnologie. Ne aflăm astăzi aici pentru a discuta despre astfel de evoluții. Discutăm despre dezvoltarea de aplicații pe sisteme mobile. Dacă acum câțiva ani discutam doar de o serie limitată de aplicații de telefoane mobile, acum discutăm de aplicații pe telefoane, tablete, ceasuri și alte dispozitive. Dezvoltarea de aplicații mobile este foarte importantă în contextul creșterii industriei IT din România și, ca atare, este un pas pe care toți studenții noștri trebuie să îl facă și este un pas către un viitor care va avea în mod cert o componentă mobilă foarte puternică.”

Prof. Dr. Ing. Mihnea Moisescu, Decanul Facultății de Automatică și Calculatoare, UPB

Huawei România sprijină programatorii în curs de formare inclusiv printr-o serie de workshop-uri, module de instruire și cursuri pe site-ul web al concursului, un punct de pornire pentru ca programatorii români să-și îmbunătățească abilitățile pentru a se transforma în programatori certificați. Cei interesați pot participa și finaliza aceste cursuri virtuale pentru a crea aplicații folosind kiturile HMS.

Aplicațiile pot fi trimise în perioada 1 – 15 noiembrie. Câștigătorii vor fi anunțați la sfârșitul lunii noiembrie 2021, în urma unei evaluări interne, dar și a opiniei juriului format din lideri din industrie și profesori universitari din fiecare țară.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: