Stiri Tech

Noul robot KR DELTA de la KUKA perfect pentru industrii unde igiena este esențială

8 iun. 2021 3 min

Noul robot KR DELTA de la KUKA perfect pentru industrii unde igiena este esențială

Reading Time: 3 minute

KUKA își completează portofoliul cu robotul compact cu braț paralel și oferă un asistent de producție performant la un preț bun.

Igienic și cu cerințe minime de mentenanță –  noul KR DELTA de la KUKA. Fabricat în întregime din oțel inoxidabil, robotul Delta cu un sistem cinematic paralel este perfect atunci când vine vorba de aplicații dificile în industria alimentară și ambalare – chiar și în contact direct cu produsele alimentare – dar și în industria electronică și farmaceutică. .

Noul KR DELTA – primul de acest gen de la KUKA – oferă performanțe remarcabile la un preț excelent. Din aprilie 2021, acest tip de robot din categoria cu sarcină utilă redusă este cel mai recent membru al familiei de produse KUKA. Cu sistemul său cinematic paralel și cu o amprentă redusă, KR DELTA este deosebit de potrivit pentru sarcini pick and place. Datorită corpului său din oțel inoxidabil, este potrivit pentru funcționarea în zone sensibile la igienă, cum ar fi în contact direct cu alimente sau medicamente.

În plus, KR DELTA este proiectat pentru a necesita o mentenanță minimă: angrenajul este încapsulat, iar articulațiile cu bile sunt realizate dintr-un material autolubrifiant.

Alegerea și amplasarea precisă

Robotul cu braț paralel poate fi instalat pe tavan și se remarcă cu un grad ridicat de precizie și un timp de ciclu de 0,5 secunde (în ciclul mic Adept) cu o sarcină utilă de 1 kilogram. Cu o anvelopă de 1200 milimetri și o capacitate de încărcare utilă de până la 6 kilograme, KR DELTA oferă rezultate de primă clasă în aplicații de sortare și ambalare.

Întregul corp al KR DELTA este fabricat din oțel inoxidabil și este astfel rezistent la temperatură și rezistent la coroziune. Cu un grad de protecție IP 67 pentru întregul robot și IP 69K pentru axa 4, este ușor de curățat și dezinfectat – chiar și cu ajutorul unui produs de curățare de înaltă presiune de până la 100 kPA. În același timp, îndeplinește cele mai stricte cerințe din industria alimentară. De la lansarea pe piață, KR DELTA va fi certificat TÜV pentru conformitatea cu cerințele Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente și cu Codul German pentru Alimente și Furaje.

Perfect în echipă cu KUKA.PickControl și KUKA.VisionTech

Micul robot este controlat de KR C5 micro – cea mai recentă tehnologie de control de la KUKA. Pentru a-i permite să își îndeplinească sarcinile și mai eficient în ceea ce privește resursele, KR DELTA poate comuta între diferite scenarii de producție, cum ar fi variantele de ambalare sezoniere.

Este astfel deosebit de potrivit pentru industria bunurilor de consum, în special pentru bunurile de consum în mișcare rapidă. Pentru aceasta, folosește pachetul software KUKA.PickControl cu ​​urmărirea conveiorului și procesarea integrată a imaginii.

În combinație cu o cameră și software-ul KUKA.VisionTech, care recunoaște obiectele chiar și în medii nestructurate, pot fi definite aplicații și mai flexibile pentru KR DELTA. Acestea variază de la sortare la încărcarea diferitelor obiecte.

Roboții își vor găsi drumul în tot mai multe industrii

În următorii zece ani, roboții își vor găsi drumul în tot mai multe industrii. Pragul de intrare scade – automatizarea devine mai simplă, mai intuitivă – și astfel este disponibilă pentru mult mai mulți oameni. Acest lucru se aplică și industriilor de interes ale KR DELTA.

KUKA este o companie globală de automatizare cu vânzări de aproximativ 2,6 miliarde de euro și aproximativ 14.000 de angajați. Compania are sediul central în Augsburg, Germania. Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de soluții inteligente de automatizare, KUKA oferă clienților tot ce au nevoie de la o singură sursă: de la roboți și celule la sisteme complet automatizate și rețelele lor pe piețe precum automotive, electronice, metal și plastic, bunuri de larg consum, e -commerce/retail și asistență medicală.

KUKA Robotics este prezentă în România încă din anul 2016. Sediul lor central este în Timișoara, dar au reprezentanți și în Cluj și Brașov.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: