Lifestyle Stiri

Numărul turiștilor români în Israel, în creștere

16/07/2018 3 min read

Numărul turiștilor români în Israel, în creștere

Reading Time: 3 minute

Numărul turiștilor români care au vizitat Israelul în primele cinci luni din 2018 a crescut cu peste 50% față de aceeași perioada a anului trecut, de la 38.000 la 56.900 de vizitatori.

Creșterea numărului de turiști este accelerată: avansul vizitatorilor români care și-au petrecut vacanțele în Israel în 2018 este de 133% față de 2016, iar media lunară a ajuns la 9.500/luna în 2018, față de 6.300 de turiști români/luna în 2017, respectiv 4.000 de persoane în 2016, arată reprezentanții Ministerului Turismului din Israel, într-un comunicat de presă.  

Aproximativ 57.000 de turiști români au vizitat Israelul în primele 6 luni ale anului 2018.

Ami Alon, Ministerul Turismului din Israel

În prima jumătate a anului 2018 peste 2,1 milioane de turiști au vizitat Israelul, destinația depășind pentru prima dată pragul de “2 milioane de turiști în 6 luni”. Cifra reprezintă o creștere cu 19% față de aceeași perioada a anului trecut când 1,74 milioane de turiști au vizitat Israelul și o creștere cu 26% față de 2016.

“România este a două țară ca importanță din regiune, după Polonia. Estimăm că în acest an vom depăși 120.000 de turiști români. Lucrăm îndeaproape cu agențiile de turism și cu companiile aeriene că să facilităm călătoriile în Israel pentru cât mai mulți români”, a declarat Ami Alon, Director, Europa Centrală, Ministerul Turismului din Israel.

Creșterea numărului de turiști români reprezintă rezultatul investiţiilor uriaşe în promovarea ţării şi a parteneriatelor excepţionale realizate de Ministerul Turismului din Israel cu liniile aeriene şi cu operatorii de turism, se arată în comunicat.

Astfel, cei mai importanți factori care influențează creșterea constantă a numărului de turiști români în Israel sunt numărul mare de zboruri directe către Eilat și Tel Aviv, creșterea numărului de programe speciale cu tururi ghidate chiar și în limba română, diversitatea și numărul mare de pachete disponibile la tour operatorii din România.

2018 va fi un an record pentru turismul din Israel – 2,1 milioane de turiști au fost înregistrați în primele 6 luni ale anului

Numărul de zboruri săptămânale din România spre Israel a ajuns la 64 în 2018, comparativ cu 23 de zboruri în 2015, ceea ce înseamnă o creștere substanțială în doar trei ani. Cele mai multe zbouri sunt pe ruta Bucureşti – Tel Aviv. De asemenea, mai sunt zboruri săptămânale din Timişoara, Iaşi, Cluj şi Sibiu.  

Numărul total al turiștilor străini care au vizitat Israelul în 2017 a ajuns la un nivel record, de 3,6 milioane, în creștere cu 25% față de 2016. O româncă a fost anul trecut turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel.

România este a două țară din regiune că număr de turiști în Israel, după Polonia.

Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă