BizRemote by certSIGN Lifestyle

Cum călătorim în 2021. Când va fi introdus un pașaport de vaccinare?

18 ian. 2021 2 min

Cum călătorim în 2021. Când va fi introdus un pașaport de vaccinare?

Reading Time: 2 minute

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, consideră că ar putea fi introdus la un moment dat un „paşaport de vaccinare” împotriva coronavirusului, dar avertizează asupra faptului că ar putea fi introdus prea devreme.

O astfel de măsură ar aduce foarte multă frustrare, a declarat oficialul european, într-o dezbatere la postul public de televiziune din Olanda. Charles Michel a arătat că există un acord de principiu privind un astfel de document, dar încă nu este momentul: mai întâi trebuie vaccinate mai multe persoane.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a cerut săptămâna trecută, într-o scrisoare trimisă Comisiei Europene, crearea unui paşaport special care să ateste vaccinarea purtătorului.

Preşedintele Consiliului European a apreciat însă, ca răspuns la o întrebare, că „nu exclude” ca pe viitor deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi. „Subiectul este sensibil în multe ţări europene”, a recunoscut Michel.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu este de acord cu impunerea la nivel european a unor pașapoarte în baza cărora cei vaccinați împotriva COVID-19 să poată călători.

Trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale nu pentru călători. Sunt date importante pentru medicul de familie sau pentru oricine dacă persoana ajunge la urgență. Însă, să folosim aceste certficate ca să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Klaus Iohannis.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, consideră că pașaportul de vaccinare este singura soluție pentru salvarea turismului. Reacția reprezentantei CE a venit după solicitarea Greciei de impunere a unui pașaport de vaccinare.

Vaccinarea este o necesitate medicală. Certificatul ar trebui să fie recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății. Atunci ar trebui să stabilim ce putem face cu certificatul și ce libertăți permitem. Va trebui discutat”, a spus Ursula von der Leyen, la Lisabona, cu ocazia unei vizite făcute pentru a discuta cu premierul portughez, Antonio Costa, al cărui stat deține președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: