CSR Stiri

O casa din caramida pentru viitor

9 iul. 2015 < 1 min

O casa din caramida pentru viitor

Reading Time: < 1 minut

Prima Casa e4 din caramida din Romania, un model de casa cu un consum de energie aproape zero (NZEB), a fost inaugurata de Wienerberger Sisteme de Caramizi.

Constructia a fost finalizata in 12 luni de la demararea lucrarilor de santier si a fost realizata cu un cost de aproximatic 665 de euro/mp construit, cu toate taxele incluse. Costul total de constructie al casei s-a ridicat la 216.000 euro, pentru o suprafata totala de 325 mp construiti (parter, etaj si mansarda). Conceptul de Casa e4 inseamna energie, economie, ecologie, emotie si sanatate, combinand beneficiile pentru mediul inconjurator cu cele legate de calitatea vietii intr-o astfel de locuinta.

Casa e4 e un raspuns la o directiva a Parlamentului European conform careia toate casele nou construite in tarile din Uniunea Europeana, incepand cu anul 2020, trebuie sa aiba un consum de energie aproape zero. „Pentru noi Casa e4 reprezinta indeplinirea visului de a avea o casa solida din caramida, performanta energetic, care sa asigure confortul familiei noastre, indiferent de anotimpul de afara”, spune Corneliu Fecioru, membru in Consiliul de Administratie, Vanzari si Marketing al Wienerberger Sisteme de Caramizi.

Dupa mutarea familiei Fortescu, beneficiara constructiei, va incepe o etapa de monitorizare a performantelor energetice ale cladirii timp de 24 luni cu ajutorul unor senzori speciali.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: