Lifestyle Stiri

Ce destinatii prefera turistii seniori?

30 iul. 2015 2 min

Ce destinatii prefera turistii seniori?

Reading Time: 2 minute

Vara aceasta a adus o crestere cu 20% a vanzarilor pachetelor turistice pentru seniori, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut si cele mai indragite destinatii pentru care opteaza acestia sunt Istanbul, Atena, Roma si Costa Blanca

Potrivit informatiilor agentiei de turism Paralela 45, in topul vacantelor achizitionate de senorii romani, se afla atat destinatii in care se pune accent pe cultura si istorie, precum Istanbul, Roma, Atena, cat si locuri de relaxare precum Costa Blanca, Sardinia, sau Toscana. Majoritatea cererilor de anul acesta sunt pentru circuitele din toamna, cand temperaturile devin placute, iar destinatiile nu mai sunt suprasaturate cu turisti. 

“Majoritatea turistilor care achizitioneaza astfel de pachete provin din mediul urban, au o educatie superioara si venituri peste medie. In doar 10% dintre cazuri, vacantele sunt achizitionate drept cadou de catre copii, majoritatea ofertelor pentru seniori fiind cumparate chiar de catre acestia, cu 3 – 4 luni in avans”, spune Alin Burcea, presedintele Paralela 45.

Oferta pentru seniori cu destinatia Toscana, una dintre cele mai apreciate regiuni ale Italiei, are preturi care incep de la 375 de euro de persoana si includ transport cu avionul Bucuresti – Florenta si retur, cu bagaj de cala, transfer, sapte nopti de cazare la hotel de trei stele cu demipensiune, dar si asistenta turistica. Seniorii care si-au propus sa viziteze Turcia, pot pleca la Istanbul cu 199 de euro de persoana, pret ce include transportul cu avionul, patru nopti de cazare cu mic dejun la hotel de patru stele si asistenta turistica in limba romana.

Pentru a avea acces la ofertele pentru seniori, turistii trebuie sa aiba peste 55 de ani si sa fie insotiti de o persoana cu o varsta mai mica decat limita mentionata. Persoanele care nu au implinit inca 55 de ani, dar vor sa mearga in programe pentru seniori vor achita un supliment de cazare in valoare de cel mult 40 de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: