Companii Stiri

O companie românească a dezvoltat un POS care nu mai cere hârtie pentru chitanță

11 mai 2021 2 min

O companie românească a dezvoltat un POS care nu mai cere hârtie pentru chitanță

Reading Time: 2 minute

Compania clujeană AROBS a dezvoltat un POS care după efectuarea plății, oferă utilizatorului un cod QR pentru a avea acees la chitanța pentru serviciul plătit.

Inovația constă prin faptul că, în decurs de câteva secunde de la scanarea codului QR, utilizatorul poate descărca bonul sau chitanța, pe telefon, pentru plata efectuată, cu toate detaliile tranzacției, fără a fi nevoie de a se introduce date personale cum ar fi un număr de telefon sau o adresă de e-mail. Chitanța se descarcă de pe o pagină special creată în acest scop, în siguranță totală.

Soluția concepută pentru piața de taximetrie

MonePOS by AROBS a fost lansat, la începutul anului 2021, pe piața de taximetrie, dar odată cu noile dezvoltări ale soluției, este integrabil imediat oricărei activități ale companiilor din zona de mobilitate: transport public sau privat urban și interurban, curierat, retail-ul mic, FMCG – restaurante și livrări de bunuri de larg consum, piețe, producători agricoli, etc.

Pe lângă ușurința în utilizare pentru clienți, prin sistemul implementat, comerciantul sau operatorul este în completă conformitate cu regulile GDPR.

Bonurile rămân în telefonul clientului

Un alt mare avantaj al bonurilor emise în format digital după scanarea codului QR este faptul că acestea nu se pierd. Rămân stocate în memoria telefonului utilizatorului, putând fi folosite la nevoie.

Un alt element pe care suntem mândri să îl anunțăm este ca MonePOS a devenit ecologic, prin faptul că nu mai e nevoie de listarea bonurilor și a chitanțelor pe hârtie. Astfel, consumul de hârtie este diminuat în proporție de 100%. Multe organizații internaționale dezbat impactul asupra mediului a consumului de hârtie pentru bonuri și chitanțe. Pe lângă tăierea milioanelor de arbori, în fiecare an, pe întregul glob, se consumă și o cantitate enormă de apă în procesul de producție a bonurilor. În plus, se estimează că peste 90% din chitanțele tipărite în întreaga lume ajung la gunoi, nefiind reciclate.

MonePOS by AROBS se poate achiziționa sau închiria și se poate utiliza în relație cu un cont deschis la Banca Transilvania. Mai multe detalii pe www.monepos.ro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: