Antreprenori by eMAG Business Stiri Tech

O nouă inițiativă Google de a sprijini dezvoltarea României prin tehnologie

05/11/2020 < 1 min read

O nouă inițiativă Google de a sprijini dezvoltarea României prin tehnologie

Reading Time: < 1 minut

Google a prezentat un plan prin care își propune să contribuie la redresarea economiei românești prin tehnologie și accelerarea transformării digitale, în contextul pandemiei.

Programul „Grow Romania with Google” oferă o serie de instrumente, instruire, sfaturi specializate și colaborări importante cu instituții publice și private din țară pentru a sprijini antreprenorii, angajații și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Inițiativa Grow Romania with Google este construită pe 3 direcții: 

  • Susținerea IMM-urilor să-și crească afacerile, prin resurse și programe gratuite, precum și instrumente digitale care să le permită să ajungă la cât mai mulți clienți. Programe incluse: Google pentru IMM-uri și Exportă cu Google
  • Dezvoltarea competențelor digitale, prin oferirea de cursuri și certificări disponibile tuturor pentru dezvoltarea carierei. O a doua componentă este susținerea educației prin instrumente digitale gratuite. Programe incluse: Google Atelierul Digital și Google for Education.
  • Susținerea inovației: Google contribuie la creșterea ecosistemului de startup-uri românești și accelerează inovația în Inteligență Artificială și Cloud, pentru o productivitate crescută. Programe incluse: Google for Startups și AI pentru România .

„Grow Romania with Google este o continuare, extindere și adaptare a programelor Google derulate de România în cei 10 ani de când a fost deschis biroul local. Cea mai amplă inițiativă întreprinsă este Atelierul Digital, începută în 2016 și prin care Google a pregătit peste 200,000 profesioniști și companii în domeniul competențelor digital. Prin programele inițiativei Grow with Google vom accelera acest ritm, iar până la finalul anului viitor ne propunem să ajutăm 100.000 de români și companii să găsească locuri de muncă, să se digitalizeze și să crească”, a declarat Dan Oros, Head of Marketing Google Romania.

 

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă