Management Stiri

Au romanii talent?

24 sept. 2015 2 min

Au romanii talent?

Reading Time: 2 minute

Companiile care demareaza procese de recrutare pun un accent sporit pe gradul de cunostere al limbii engleza si pe nivelul de educatie

ManpowerGroup Solutions, o companie specializata in solutii de externalizare a resurselor umane, parte a ManpowerGroup a lansat astazi cea de-a treia editie a raportului “Indicele Fortei de Munca de Contingenta”, o analiza a 75 de piete de forta de munca, printre care si Romania. Tara noastra se pozitioneaza in prima treime a clasamentului comparativ in privinta eficientei costurilor (locul 15 in lume) si a productivitatii fortei de munca de contingenta (locul 25), dar pe locul 31 in privinta strictetii cadrului de reglementare.  

“Punctajul Romaniei in Indicele Fortei de Munca de Contingenta confirma deficitul de talente pe care angajatorii l-au semnalat in ultimii ani. In contextul in care ‘mana de lucru’ este secundara potentialului, competentelor si calificarilor fortei de munca, atractivitatea pietei din Romania trebuie stimulata printr-un sistem educational si de formare continua care sa dezvolte in continuare abilitatile si calificarile cerute de angajatori”, spune Valentin Petrof, Director General al ManpowerGroup Romania.

Studiul analizeaza perspectiva usurintei accesarii si utilizarii fortei de munca de contingenta, adica a acelor lucratori la care companiile apeleaza ocazional, sezonier, temporar sau pe perioade determinate. Conform Indicelui, care masoara si urmareste forta de munca de contingenta din punct de vedere al disponibilitatii acesteia, al eficientei costurilor de utilizare, al productivitatii acesteia si al cadrului de reglementare, in 2015 cea mai favorabila piata fiind cea din Noua Zeelanda, urmata de pietele din SUA si Canada. Topul celor mai favorabile piete este completat de Hong Knog si Israel. In clasamentul general, Romania se situeaza pe pozitia 66 din cele 75 de tari analizate, in scadere de pe pozitia 54, unde s-a situat anul trecut, pe fondul unui punctaj scazut la categoria disponibilitate a fortei de munca de contingenta.   

Foto: Dreamstime

Infografic IFMC 2015 Romania

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: