BizRemote by certSIGN Companii Stiri Tech

O nouă soluție digitală de la Code for Romania

17 apr. 2020 2 min

O nouă soluție digitală de la Code for Romania

Reading Time: 2 minute

DiasporaHub.ro, a cincea soluție din ecosistemul de șase soluții digitale de luptă contra efectelor COVID-19, a fost lansată de Code for Romania Task Force în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor de Externe și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Platforma DiasporaHub.ro vine în sprijinul tuturor cetățenilor români din afara României și a asociațiilor și grupurilor de sprijin de peste hotare în situații de urgență precum cea provocată de pandemia COVID-19 cu care ne confruntăm chiar acum.

Cu ajutorul unui chestionar simplu de câteva întrebări, orice român care are nevoie de ajutor sau de informații va fi ghidat ușor către cei care îi pot oferi sprijin, fie că vorbim despre livrarea unor cumpărături, traduceri, informații utile în această perioadă etc.

Prin intermediul platformei DiasporaHub.ro vor fi distribuite mai uniform și eficient cererile de ajutor de la românii din diaspora către cei care în aceste zile depun eforturi să sprijine facilitând astfel transferul de resurse utile într-un mod simplu și accesibil tuturor.

DiasporaHub.ro este un proiect realizat prin efortul voluntarilor și al echipei Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică. Proiectul este realizat în cadrul Code for Romania Task Force în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Toate soluțiile dezvoltate în ecosositemul COVID-19 de către Code for Romania Task Force, din care și diasporahub.ro face parte, sunt oferite gratuit Guvernului României, fără nici un fel de costuri acum sau ulterioare pentru operarea acestora.

Acest lucru este posibil datorită efortului pro-bono a sutelor de voluntari Code for Romania și al sprijinului financiar venit din partea ING Bank, Fundația Vodafone România și Romanian American Foundation.

Alte soluții dezvoltate de Code for Romania

Celelalte soluții digitale din ecosistemul dezvoltat de Code for Romania Task Force în parteneriat cu Guvernul României prin Agenția de Digitalizare a României sunt:

StiriOficiale.ro este platforma de comunicare oficială a Guvernului României pentru tot ceea ce înseamnă COVID-19;

CeTrebuieSaFac.ro este aplicația prin care evaluezi corect și rapid deciziile pe care trebuie să le iei ca urmare a efectelor cauzate de COVID-19 în România, direct din surse oficiale;

DateLaZi.ro este locul unde afli dimensiunea corectă a efectelor cauzate de COVID-19 în România, direct din surse oficiale, diminuând panica și dezinformarea prin stimularea transparenței;

StamAcasa.ro, este o soluție digitală cu ajutorul căreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgență, colectăm rapid informații de la o populație foarte mare și facilităm astfel o evaluare constantă a situației, oferind sprijin în managementul cazurilor pentru autorități.

În plus, Code for Romania, prin implicarea comunității sale de voluntari, a dezvoltat și RoHelp.ro, o platformă digitală completă pusă la dispoziția ONG-urile implicate activ în limitarea efectelor epidemiei de Covid-19 pentru a colecta resursele de care acestea au mare nevoie.

Code for Romania este o comunitate de tineri profesioniști și entuziaști care dezvoltă pro-bono soluţii IT cu scopul de a rezolva probleme ale societăţii.

Credit foto: ID 157658423 © Rostislav_sedlacek | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: