Antreprenori by eMAG Business

Octavian Radu: Milionar. Falit. Milionar

11 nov. 2019 2 min

Octavian Radu: Milionar. Falit. Milionar

Reading Time: 2 minute

Milionar. Falit. Milionar. Este titlul de lucru al cărții pe care Octavian Radu o scrie acum și pe care intenționează să o lanseze în aproximativ un an de zile, dar și sintagma care îi rezumă poate cel mai bine parcursul antreprenorial de până acum, de la ascensiuea din anii `90, la declin odată cu criza și redresarea din ultimii ani. Va fi o carte autobiografică și va avea câteva sute de pagini, a anunțat antreprenorul, invitat în sesiunea de deschidere a Zielor Biz.

Octavian Radu, Fondator Radu Holding și al businessului Diverta

Fondatorul Diverta intrat în afaceri la începutul anilor `90 și de-a lungul anilor și-a extins businessul și a construit un grup evaluat în 2008 la 300 de milioane de euro, alcătuit din aproximativ 100 de companii și în jur de 5000 de angajați. A dezvoltat businessuri în domenii diverse de la papetărie la francize de fashion (Debenhams, Esprit, Aldo) și curierat, de la cafenele, software și export de componente pentru industria auto și multe altele, însă în 2008 – 2009, odată cu criza, a pierdut aproape totul. După câțiva ani de reorganizare a businessului, în prezent, are din nou o echipă numeroasă – 3000 de angajați și este implicat în mai multe afaceri, printre care Diverta, business redresat după ce în 2010 ajunsese la pierderi de 45 de milioane de euro și ieșit din insolvență după trei ani, și PinkPost, un business de curierat.

Lecții învățate de fondatorul Diverta

”Am descoperit în perioada crizei că singurul job din care nu-ți poți da demisia este cel de patron, spune Octavian Radu, care, de asemenea, declară că s-a făcut antreprenor deoarece nu suportă șefii și nu-i place să se trezească dimineața. ”De asta mi-am făcut firma mea”.

O altă lecție învățată: ”Încerc să mă abțin să mai cheltui toți banii, de anul trecut Diverta nu mai are nicio datorie la bancă”, spune fondatorul Radu Holding.

Zilele Biz se desfășoară între 11-15 noiembrie, la Diverta Lipscani, și azi are loc Ziua Antreprenoriatului. Programul zilei, aici

Conceptul ediției din acest an a Zilelor Biz vine cu o premieră în domeniul conferințelor de business. Magazinul Diverta Lipscani se deschide timp de o săptămână, pe parcursul zilei, exclusiv pentru participanții evenimentului. Serile Diverta continuă după conferință, când magazinul își prelungește programul până la ora 00.00. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: