Business Stiri

Okfea, venituri în creștere și noi locații în lanțul de cafenele

sept. 12, 2019 2 min

Okfea, venituri în creștere și noi locații în lanțul de cafenele

Reading Time: 2 minute

Lanțul de cafenele Okfea pregătește deschiderea de 7 noi locații până la finalul acestui an, iar planul de dezvoltare prevede 25 de noi locații în sistem de franciză până la finalul anului 2020. 

“La sfârșitul anului 2018, grupul de firme ce activează sub brandul Okfea a înregistrat rezultate financiare cumulate în valoare de aproximativ 200.000 euro. Anul acesta ne așteptăm la o cifră de afaceri de aproximativ 500.000 euro per grup, având în vedere noile locații deja deschise dar și pe cele care care urmează a fi deschide în franciză, a declarat David Ioanițescu, cofondator Okfea.

La jumătatea anului 2019, veniturile Okfea au crescut cu aproximativ 50% față de aceeași perioadă a anului trecut, deși ultimele francize contractate în București, dar și în alte localități din țară sunt încă în curs de deschidere.

“Ne așteptăm ca a doua jumătate a anului 2019 să ne aducă venituri cumulate egale cu întreg anul 2018, ținând cont că vom avea 7 noi locații în portofoliu, și o perioadă prielnică vânzării de băuturi pe bază de cafea”,  a precizat Andreea Radu, cofondator Okfea.

O nouă linie de dezvoltare a grupului Okfea se conturează pentru viitorul apropiat: înființarea unei școli de barista, în paralel cu deschiderea de noi locații. Meseria de barista devine din ce în ce mai atrăgătoare pentru tot mai mulți tineri, deschizându-le acestora multe oportunități în carieră.

Prețul de achiziție al unei francize Okfea este de 3500 euro, iar costul inițial de amenajare și utilare a spațiului, împreună cu un prim stoc de marfă, este cuprins între 10.000 și 20.000 euro în funcție de dimensiunea spațiului (incluzând și taxa de franciză). Întregul proces de implementare durează aproximativ 6 săptămâni de la semnarea contractului.

Lasă un răspuns