Companii Stiri

OMV Petrom – prima pierdere de la privatizare

18 feb. 2016 < 1 min

OMV Petrom – prima pierdere de la privatizare

Reading Time: < 1 minut

OMV Petrom a inregistrat anul trecut o pierdere de 690 de milioane de lei, comparativ cu profit de 2,1 miliarde de lei in anul 2014, primul rezultat negativ de la privatizarea din 2004, iar conducerea si-a anuntat intentia de a a nu propune distribuirea de dividende.

Rezultatul de anul trecut a fost influentat puternic de o pierdere semnificativa inregistrata in trimestrul al patrulea, cand compania a contabilizat un cost de 1,9 miliarde de lei din ajustari de depreciere a activelor din productie, determinata de scaderea pretului petrolului, potrivit unui raport transmis de OMV Petrom Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, a declarat ca rezultatele financiare au fost sever afectate de scaderea abrupta a pretului titeiului, iar contributia negativa din Upstream a fost partial compensata de performanta foarte buna din Downstream.

“Ca raspuns la persistenta conditiilor de piata nefavorabile, vom continua sa ne ajutam nivelul de activitate, mentinand totodata o pozitie financiara solida si protejand fluxul de numerar extins. Aceasta include intentia managementului de a nu propune distribuirea de dividende pentru 2015″, a declarat Mariana Gheorghe.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: