Companii Stiri

Opt tineri din medii defavorizate au invatat „O meserie pentru viitor”

16 mart. 2016 2 min

Opt tineri din medii defavorizate au invatat „O meserie pentru viitor”

Reading Time: 2 minute

Opt tineri care provin din medii defavorizate au beneficiat de primul proiect de burse pentru invatarea unei meserii in domeniul tehnologiilor de ultima generatie prin programul „O meserie pentru viitor”, desfasurat de Samsung Electronics Romania si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. Tinerii au invatat meseria de tehnician service de aparate electrocasnice, aparatura radio si TV pe o durata de sapte luni in care au facut practica la Samsung Service Plaza, obtinand un loc de munca in cadrul service-ului.

Programul s-a adresat tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, care provin din familii cu venituri modeste sau centre de plasament si nu au avut oportunitatea de a-si continua studiile.

„In urma cu cateva luni, 8 tineri aveau nevoie de o sansa pentru a-si construi un viitor frumos si au gasit-o in cadrul proiectului creat impreuna cu Samsung Eectronics si ESD-ROM. Au avut ocazia sa invete de la profesionisti, iar sansa de a-si transforma pasiunea pentru tehnologie intr-o meserie este, cred, cel mai mare castig”, a declarat Mugurel Margarit Enescu, director executiv Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

Tinerii inscrisi care s-au calificat in acest program au urmat cursuri de calificare timp de o luna la sediul UCECOM, unde au invatat partea teoretica. Dupa absolvire, acestia au facut practica timp de sase luni la sediul Samsung Service Plaza, unde au invatat de la specialisti cum sa repare electronice, electrocasnice si telefoane mobile.

„Este o nevoie reala pe piata de oameni care sa aiba calificarea necesara, dar si pasiunea pentru acest domeniu. Candidatul ideal trebuie sa aiba dorinta si deschiderea de a invata cat mai mult si sa fie, mai ales, pasionat de tehnologie. Sunt convins ca alaturi de acesti tineri vom avea rezultate deosebite,” a afirmat Ionut Gherghe, Customer Service Manager, Samsung Electronics Romania.

Prin programele sale de educatie, Samsung Electronics Romania a ajuns pana acum la peste 25.000 de tineri si peste 200 de profesori. Caravana Trends of Tomorrow a fost prezenta in cele mai importante licee din tara, cu scopul de a inspira, educa si familiariza liceenii cu abilitatile digitale si tendintele pe piata muncii. Totodata, prin programele dedicate Smart Classroom si Tech Institute, peste 2.000 de tineri studiaza ca beneficiari constanti in ecosisteme digitale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: