Companii

10,4 mil. euro investiți într-o fabrică de medicamente din București

1 aug. 2016 < 1 min

10,4 mil. euro investiți într-o fabrică de medicamente din București

Reading Time: < 1 minut

Qualicaps, al doilea cel mai mare producător de capsule pentru uz farmaceutic din Europa, a investit 10,4 milioane de euro pentru a-și extinde fabrica din București. Investiția va duce la o creștere de 45% a producției anuale de  capsule din gelatină pentru uz farmaceutic.

Noua unitate de producție a fost inaugurată din mai anul acesta.

Extinderea fabricii din București a inclus instalarea aparaturii electrice de producție, care nu necesită sisteme hidraulice, eliminând astfel utilizarea de uleiuri considerate nocive pentru mediu și care necesită o manevrare specială. Aceasta este una dintre numeroasele inițiative KAITEKI care au fost implementate recent, nu doar în România, ci în toate site-urile de producție ale companiei de la nivel global.

 KAITEKI este un concept unic, specific companiilor Mitsubishi Chemical Holding Corporation, care se află în centrul strategiei grupului, precum și al stilului de management și măsurilor de responsabilitate de la nivelul companiei.

Alte proiecte recente KAITEKI, care au fost desfășurate la nivelul fabricii din România, includ utilizarea aerului extern sau reciclat în producție, săli și spații tehnice salubre, managementul îmbunătățit al deșeurilor și almateriilor prime procesate, precum și câteva inițiative specifice pentru reducerea consumului de energie.

Qualicaps este o companie globală care produce o gamă completă de capsule tari din două bucăți și echipamente de procesare aferente domeniului farmaceutic. Compania aparține Mitsubishi Chemical Holdings Corporation, prin The Life Sciences Institute, Inc., organizația care integrează portofoliul de business medical.

FabricaQualicaps din București a fost construită în 2008 și include funcții de producție, controlul și asigurarea calității, inginerie și logistică. Compania are în prezent aproximativ 130 de angajați și furnizează capsule din gelatină pentru producători de medicamente inovatoare și generice și CMO (Contract Manufacturing Organizations) în Europa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: