Stiri Tech

Orange aduce eSIM: fără cartelă, dar cu mai multe numere pe un singur telefon

27 mart. 2019 < 1 min

Orange aduce eSIM: fără cartelă, dar cu mai multe numere pe un singur telefon

Reading Time: < 1 minut

Orange lansează în premieră în România tehnologia eSIM,  prin care un utilizator se poate conecta la rețeaua operatorului fără a mai avea nevoie de cartelă SIM. De asemenea, utilizatorii vor putea instala mai multe numere de telefon pe un singur dispozitiv mobil.

În acest moment tehnologia eSIM este disponibilă pentru telefoanele Apple iPhone XS, iPhone XS Max şi iPhone XR.

Pentru activarea unui eSIM pe un dispozitiv compatibil, clienţii trebuie să meargă într-un magazin Orange şi să solicite un cod de activare eSIM. Tehnologia eSIM este disponibilă atât pentru cei care doresc să activeze un abonament nou, cât şi pentru clienţii existenţi care doresc să treacă de la cartela SIM la eSIM. Clienţii vor beneficia de suport dedicat pentru activarea eSIM-ului: prima activare va fi gratuită atât pentru clienţii rezidenţiali cât şi pentru cei business, urmând ca următoarele activări să fie tarifate.

eSIM-ul (embeded SIM sau SIM integrat) reprezintă o nouă tehnologie prin intermediul căreia utilizatorii se vor putea conecta la rețeaua mobilă utilizând dispozitivele mobile compatibile fără a mai avea nevoie de utilizarea cartelei SIM. Numărul de telefon, precum și informațiile necesare autentificării și comunicării între rețeaua mobilă și eSIM vor fi stocate într-un profil unic care se instalează digital, prin scanarea unui cod de activare.

Pe un eSIM se pot instala simultan profile pentru mai multe numere de telefon. Acestea se pot instala şi activa direct din meniul smartphone-ului, fără a mai fi necesară schimbarea cartelelor SIM între ele.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: