fbpx
Lifestyle Stiri

Orient Express, în variantă autohtonă2 min

26/06/2017 2 min read

author:

Orient Express, în variantă autohtonă2 min

Reading Time: 2 minute

Transilvania Train, un concept unic în România, oferă celor interesați de călătorii și experiențe tradiționale o incursiune în cele mai frumoase zone ale Transilvaniei.

Patru tineri, antreprenori în domeniul turismului, au găsit o modalitate de a profita de lentoarea trenurilor CFR Călători. Au conceput un traseu de patru zile, prin inima Transilvaniei, în parteneriat cu compania feroviară. Pe parcursul călătoriei, pasagerii nu numai că vor descoperi locuri de poveste, dar vor participa și la o serie de activități inedite. Câteva dintre acestea sunt workshopurile de țiglărie, dulgherie sau fierărie tradițională, vizitele la biserici și cetăți medievale fortificate, degustările de vin sau prânzurile câmpenești și cinele tradiționale, în aer liber. Nu vor lipsi nici evenimentele exclusiviste și rare. Pasagerii Transilvania Train se vor bucura de un concert al Filarmonicii din Sibiu, în Piața Mică a orașului și de concertul de orgă de la Biserica din Sebeș.

„Având în vedere că în România nu există, la acest moment, niciun concept asemănător, am dezvoltat acest proiect dorindu-mi ca, prin această călătorie, să le ofer participanților o experiență unică, o incursiune în cultura transilvăneană de care să-și aducă aminte cu plăcere”, declară Cristi Pitulice, unul dintre fondatorii proiectului Transilvania Train.

Transilvania Train va face turul Transilvaniei o dată pe an. Anul acesta, plecarea va fi pe 31 august, de la Brașov. Pe parcursul celor patru zile, călătorii vor avea asigurate cazarea, masa și voia bună. Organizatorii se vor ocupa inclusiv de transferul bagajelor din tren, la hotelurile la care va fi rezervată cazarea. Prețul călătoriei este de 650 euro, pentru pachetul Confort, și 780 euro, pentru pachetul Premium. Cele patru vagoane-bistro, care vor compune trenul, dispun de 150 de locuri, iar 40% dintre ele sunt deja ocupate.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *