Business Companii Management Tech

Ovidiu Ghiman, Telekom: 80% dintre companii au probleme cu lichiditățile. Riscul unui blocaj economic național este iminent

14 apr. 2020 < 1 min

Ovidiu Ghiman, Telekom: 80% dintre companii au probleme cu lichiditățile. Riscul unui blocaj economic național este iminent

Reading Time: < 1 minut

Atitudinea generală a antreprenorilor din România este pesimistă, cu un plus în cazul companiilor medii, după ce majoritatea firmelor a fost obligată de situaţie să-și închidă activitatea, a declarat azi Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial Segment Business Telekom Romania, în cadrul unei videoconferințe cu presa.

Pentru 63% dintre companii, cea mai mare cauză de stres este reprezentată de criza economică iminentă, după cum rezultă dintr-un studiu realizat la solicitarea Telekom Romania. Totodată, impactul financiar și diminuarea nivelului de activitate reprezintă principalele probleme cu care se confruntă companiile: 79% experimentează probleme de lichiditate, 74% înregistrează proiecte sau comenzi anulate, 50% se așteaptă la întârzierea plăților de la clienți, în timp ce 43% au declarat că au dificultăți în acoperirea salariilor, încă din luna martie.

De asemenea, o parte dintre antreprenori nu își imaginau că afacerile lor (transport urban, construcții, montări de geamuri, comerț cu mobilă) pot continua fără interacțiune face-to-face, însă în prezent reușesc să comunice foarte bine online cu angajații și să asigure continuitatea afacerii. Pe de altă parte, cei care au fost nevoiți să își suspende activitatea, au de gând să se reîntoarcă la afacerea propriu-zisă imediat după încheierea stării de urgență, cei mai mulți estimând luna iunie.

Oficialul Telekom România a descris și situaţii în care afacerile s-au reinventat pe termen scurt: “în această perioadă dificilă, mai multe firme au reușit să își continue activitatea prin schimbarea totală a modelului de afaceri: o spălătorie auto preia mașinile clienților de acasă, le spală și le returnează la adresa clientului; o firmă de avocatură oferă consiliere juridică, în locul reprezentării în instanță; o firmă de contabilitate oferă mare parte din timp consiliere pe probleme de șomaj tehnic”.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: