Companii

Cererea de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani

13 aug. 2019 2 min

Cererea de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani

Reading Time: 2 minute

Cererea globală de energie aproape că se va dubla în următoarele două decenii din pricina unor proiecte de eficientizae a consumului, se arată în ultimul studiu realizat de PwC, ”Transformarea în sectorul energiei, utilităților și resurselor”.

O parte semnificativă din creșterea cererii de energie provine din India și China, resursele regenerabile fiind sursa de energie cu cea mai rapidă creștere.

În momentul actual, consumul de energie la nivel global crește mult mai repede decât populația. Așadar, dacă în urmă cu 50 de ani, la o populație de 3,7 mld de oameni consumul de energie era de 5 mld tone echivalent petrol, până în 2020, se va cvadrupla, atingând 19 mld tone echivalent petrol. În tot acest timp, populația s-a dublat, până în 2040, vor fi 9 mld de oameni pe planetă, iar consumul va fi de peste 6 ori mai ridicat (32 mld tone) decât în urmă cu cinci decenii.

Creșterea populației și a cererii pentru energie pun presiune pe descoperirea de noi zăcăminte de resurse și, totodată, pe bugetele de investiții ale producătorilor. De asemenea, studiul reflectă că utilizarea gazelor naturale va crește mult mai rapid decât cea a petrolului sau a cărbunelui.

”Implementarea unor soluții pentru creșterea eficienței energetice ar putea aduce economii semnificative astfel încât cererea să avanseze cu doar 25%, în următorii 20 de ani, în loc să se dubleze. Din fericire, datorită tehnologiilor bazate pe inteligență artificială, analiza datelor, posibilitatea de stocare a surplusului de energie, resursele regenerabile etc, companiile au mai multe instrumente și oportunități ca niciodată să realizeze cu succes schimbările necesare”, a declarat Andreea Mitiriță, Partener, PwC România.

Acționarii companiilor de energie, utilități și resurse vor tot mai mult ca energia și produsele pe care le furnizează să fie mai curate, cu amprentă de carbon redusă, noile tehnologii și resursele de energie regenerabilă susținând planurile companiilor pentru eficientizarea consumului.

Astfel, avansul tehnologiilor pentru producția de energie regenerabilă și posibilitatea de stocare permit persoanelor și comunităților locale să producă, utilizeze și să vândă propria energie.

Foto: © Leowolfert | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: