fbpx
Lifestyle Stiri

Pascal Bruckner, Romeo Castellucci și compania israeliană MASH, în cea de-a doua săptămână UNDERCLOUD4 min

28/08/2017 3 min read

Pascal Bruckner, Romeo Castellucci și compania israeliană MASH, în cea de-a doua săptămână UNDERCLOUD4 min

Reading Time: 3 minute

Prima săptămână a ediției aniversare UNDERCLOUD, ce se desfășoară la ARCUB-Gabroveni, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, a avut un număr record de participanți. Spectacolele s-au jucat cu casa închisă, majoritatea reprezentațiilor fiind sold-out cu mai multe zile înainte de a fi prezentate.

Cea de-a doua săptămână a festivalului aduce noi invitați de marcă și evenimente speciale: Pascal Bruckner va viziona două spectacole după primele sale piese de teatru, scrise special pentru UNDERCLOUD: Crăciunul Președintelui și Cu ce vă servesc?

Compania israeliană de dans MASH (Machol Shalem) prezintă trei spectacole: Ani-Ma, Gravitas și HA-E 4-2, iar Romeo Castellucci, cu spectacolul său legendar Iulius Caesar. Fragmente, încheie ediția aniversară UNDERCLOUD.

În ultimele patru zile din festival sunt programate, de asemenea, spectacole românești invitate sau participante în secțiunea concurs, conferințe și lansări de carte.

Pe 28, 29 și 30 august, celebra companie de dans MASH, din Israel, vine cu trei spectacole  inedite: Ani-Ma (28 august), în regia lui Odelya Kuperberg, este primul spectacol solo al tinerei artiste israeliene Roni Chadash. Gravitas (29 august), concept și coregrafie: Ofir Yudilevitch, cu Asher Ben Shalom și Ofir Yudilevitch, este un performance care își propune să sfideze forța oarbă a gravitației, iar HA-E 4-2 (30 august), în coregrafia lui Ido Tadmor, cu Daniel Abreu și Ido Tadmor, vorbește despre prietenia dintre doi soldați, într-o zonă de război. Publicul are ocazia să dialogheze cu artiștii companiei MASH luni, 28 august, după spectacol, în cadrul conferinței Make Dance, not War, moderată de Constantin Chiriac, directorul FITS.

Ultima zi de Festival este dedicată excentricului regizor italian Romeo Castellucci și spectacolului său Iulius Caesar. Fragmente (două reprezentații, de la 18:30 și 20:30).

Dintre spectacolele românești, șase sunt programate în Concurs și patru în categoria Spectacole invitate din România. Începem ziua de luni cu O intervenție de Mike Bartlett, în regia lui Radu Iacoban, o producție a Teatrului Act, cu Ana Ularu și Lucian Iftime. De la această meditație asupra prieteniei și a numeroaselor sale implicații, ne întâlnim cu Copii răi, în regia Geaninei Hergheligiu, o producție Teatrul Arte dell’ Anima, cu Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru și Alin Potop, un spectacol profund despre tema carențelor în educație și relația problematică elev-profesor. Cu The Sunset Limited de Cormac McCarthy, producție Unteatru, regia Andrei și Andreea Grosu (cu Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki), ajungem într-o zonă filozofică a interogării relației dintre om și divinitate, dintre liber arbitru și soartă. Încheiem seara cu Singularity în regia Marianei Cămărășan, o producție Teatrul de Artă București și Teatrul Mic, cu Florina Gleznea, Claudia Prec/Cristina Casian, Mihaela Popa, Bogdan Talașman, Rareș Andrici, o poveste despre povara trecutului și rolul pe care îl avem în viață, pornind de la momentul bombardării unui tren civil internațional.

Marți călătorim cu Emil Măndănac, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga și Mihai Smarandache într-o variantă modernă a Menajeriei de sticlă de Tennessee Williams, în regia Alexandrei Penciuc, o producție POINT, în care povestea originală este esențializată la etern valabila dramă a imposibilității comunicării și asumării sentimentelor adevărate. Ne reîntâlnim apoi cu Omul-pernă, marele câștigător al ediției UNDERCLOUD 2016. Miercuri începe pe ritmuri de dans, cu Babel cu Ioana Marchidan, Teodora Velescu, Diana Spiridon, Alex Călin, Alin State, Arcadie Rusu, un performance despre toate greutățile și dezechilibrele omului contemporan care trăiește într-un permanent haos. Ne mutăm apoi în noua sală a Teatrul Metropolis – Gloria (strada Bucovina, nr. 6), pentru Efectul razelor gamma asupra crăițelor lunatice de Paul Zindel, în regia Marianei Cămărășan, cu Oana Pellea, Alexandrina Halic, Florina Gleznea, Cristina Casian, o dramă psihologică despre conflictul dintre generații. Înapoi la Arcub, vedem Frig de Lars Noren, în regia lui Alexandru Bogdan, cu Liviu Pintileasa, Ionuț Grama, Silviu Debu și Andrei Seușan, un spectacol care avertizează asupra distanțării tot mai accentuate între oameni, asupra zidurilor care se ridică între noi și care duc la atrocități. Tot miercuri, vedem și prima producție Grivița53, A.A.A., în regia lui Chris Simion-Mercurian, cu Ioana Marchidan, Alin State, Vlad Bîrzanu, Carla-Maria Teaha și Irina Margareta Nistor (invitat special), o comedie despre cei trei „a” ai iubirii: atracție, admirație, atenție.

Gala Premiilor UNDERCLOUD va avea loc joi, 31 august, de la ora 19:30, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile.

Spectatorii beneficiază de campania 1+1 VIAȚA FĂRĂ CASH, susținută de Raiffeisen Bank:  la 1 bilet cumpărat cu un card Raiffeisen Bank de la Casa de Bilete ARCUB -Gabroveni (str. Lipscani 84-90), al doilea bilet este oferit cadou. Această promoție nu este valabilă și pentru biletele cumpărate online.

Programul complet al festivalului UNDERCLOUD 2017 este disponibil pe www.undercloud.ro.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *