Stiri Tech

Pentru studenții la Arte: Galeria virtuală de artă digitală 3D

28 iul. 2020 2 min

Pentru studenții la Arte: Galeria virtuală de artă digitală 3D

Reading Time: 2 minute

Ubisoft, în parteneriat cu Departamentul de Scenografie al Universității Naționale de Arte București lansează galeria virtuală Ubisoft X UNArte. Aceasta include o selecție a celor mai bune opere ale studenților care au urmat cel de-al doilea an al cursului de artă digitală 3D, bazat pe un curriculum realizat de experții în modelare, texturare și animație 3D ai Departamentului de Artă Ubisoft București.

Dacă în primul an de studiu cursanții au acumulat noțiuni introductive în modelarea și texturarea de scene 3D, anul acesta studenții au învățat tehnici de sculptură digitală de personaje, dar și cum să realizeze scene folosind motorul grafic Unreal Engine.

La finalizarea cursului cu o durată totală de 3 ani, participanții vor putea să își pună în aplicare cunoștințele în domenii variate, precum vizualizarea arhitecturală, publicitate, design industrial, printare 3D, crearea de jocuri video sau film.

”Vrem să le oferim studenților instrumentele potrivite pentru exprimarea creativității, dar și cunoștințele necesare pentru a-și lărgi perspectivele de carieră. Așa că anul acesta, colaborarea cu Ubisoft a devenit și mai strânsă: cursul de artă digitală 3D a intrat în programa de studiu a departamentului de Scenografie, și este acum opțional pentru toți studenții UNArte. Dacă în primul an am avut 40 de oameni înscriși la acest curs, în anul universitar care abia s-a încheiat numărul lor a crescut la 110,” spune Prof. Lector Univ. Dr. Anca Albani.

Galeria Ubisoft X UNArte reunește peste 30 de opere, atât scene și compoziții foto, cât și video.

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: