Antreprenori by eMAG Stiri

Performanță la bursă: 2Performant doboară recorduri pe piața AeRO

10 dec. 2020 2 min

Performanță la bursă: 2Performant doboară recorduri pe piața AeRO

Reading Time: 2 minute

Prima zi de tranzacționare pe piața AeRO a BVB pentru acțiunile 2Performant aduce companiei românești de tehnologie o dublă performanță: cea mai lichidă acțiune în prima zi de tranzacționare, de la lansarea pieței AeRO, dar și locul al treilea pe toate piețele Bursei de Valori București din punct de vedere al lichidității din 9 decembrie.

2Performant a înregistrat la închiderea bursei un total de 900 de tranzacții în valoare de 3.006.839 de lei, ceea ce se traduce prin faptul că este cea mai lichidă acțiune în prima zi de tranzacționare de când a fost lansată piața AeRO.

În ceea ce privește clasamentul companiilor pe toate piețele Bursei de Valori București, 2Performant încheie ziua pe locul al treilea ca valoare a tranzacțiilor, după SIF2 (simbol bursier SIF2) și BRD-Groupe Societe Generale (simbol bursier BRD). În total, în prima zi pe bursă a companiei au fost tranzacționate 106.525 de acțiuni 2Performant.

„Este o mare bucurie faptul că încheiem prima noastră zi de companie listată la bursă cu astfel de performanțe. Este un semnal bun pentru noi, dar și pentru segmentul companiilor de tehnologie. Sunt convins că întâlnirea dintre capitalul românesc disponibil pe Bursă și oportunitățile pentru companiile inovative, antreprenoriale, cu potențial de creștere din România poate aduce contribuții serioase la economia românească. Încurajez antreprenorii români să se uite la Bursa de Valori ca la o sursă de finanțare pentru următorii ani. AeRO este o piață accesibilă. Procesul de listare presupune efort, dar un business validat, cu un management bun poate accesa ușor această piață”, este de părere Dorin Boerescu, CEO 2Performant.

În prima zi de tranzacționare, acțiunea 2Performant a înregistrat un preț mediu de 28,2 lei. La deschiderea bursei, prețul unei acțiuni a fost de 27 de lei, iar la închiderea zilei de tranzacționare de 29 lei, în creștere cu 7,4%. Totodată, prețul maxim al unei acțiuni 2Performant înregistrat pe 9 decembrie a fost de 29,4 lei.

„Am venit pe piața de capital cu încrederea că există potențial și oportunități pentru companiile de tehnologie românești, iar prima zi la bursă ne-a demonstrat asta. Am început ziua de tranzacționare cu un preț de deschidere de 27 de lei per acțiune, iar la închiderea bursei am ajuns la 29 lei. Am înregistrat un record de lichiditate în prima zi pentru o companie listată pe piața AeRO, ceea ce este o dovadă de încredere acordată de investitori companiilor de tehnologie”, spune Bogdan Aron, CFO 2Performant.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: