Antreprenori by eMAG Digital Tech

Marketing afiliat la bursă: acțiunile 2Performant intră la tranzacționare pe piața AeRO din 9 decembrie

7 dec. 2020 2 min

Marketing afiliat la bursă: acțiunile 2Performant intră la tranzacționare pe piața AeRO din 9 decembrie

Reading Time: 2 minute

Compania de marketing afiliat și influencer marketing 2Performant a primit decizia de admitere la tranzacționare a acțiunilor companiei pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare a Bursei de Valori București (piața AeRO), începând cu 9 decembrie. Acțiunile 2Performant vor fi tranzacționate sub simbolul 2P.

Listarea tehnică la BVB a 2Performant reprezintă primul pas din strategia de finanțare prin instrumentele oferite de Bursă, pe termen lung, prin care compania românească de tehnologie își propune să își consolideze și dezvolte businessul și să capteze cât mai mult din creșterea comerțului online. Compania își anunțase oficial în iulie intenția de a se lista la bursă.

2Performant a raportat în primul semestru din 2020 o creștere a cifrei de afaceri cu 37,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la peste 9 milioane de lei. Compania a generat în aceeași perioadă vânzări pentru clienții săi cu 54,1% mai mari, în valoare de peste 27 milioane de euro (TVA inclus). Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, indicele EBITDA a crescut în semestrul 1 cu 129%.

Memorandumul 2Performant, documentul de prezentare a companiei pentru piața de capital, a fost publicat pe site-ul bvb.ro, în pagina dedicată companiei, dar și pe site-ul 2Performant.com, în secțiunea „Investitori”. Consultantul autorizat care asigură admiterea la tranzacționare este SSIF Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri pe piața românească de capital.

Structura actuală a acționariatului este formată din 44 de acționari, dintre care: Dorin Boerescu – CEO și acționar major 2Performant (38,7%), Radu Spineanu – fondator 2Performant (10,1%), Sergiu Neguț – membru în boardul consultativ 2Performant (7%).

Peste 65% dintre acțiunile 2Performant sunt deținute de management, fondatori și membrii board-ului consultativ 2Performant, care au semnat un acord prin care s-au angajat că nu vor vinde acțiuni 2Performant în următoarea perioadă.

Businessul 2Performant este în prezent condus de Dorin Boerescu (CEO), Irina Dumitrașcu (CTO), Bogdan Aron (CFO) și are un board consultativ format din Sergiu Neguț (investitor și co-fondator Fintech OS), Vladimir Oane (antreprenor și co-fondator Deepstash) și Matei Pavel (antreprenor, investitor și co-fondator T-Me Studios).

De la startup la listare

Compania 2Performant a fost înființată în 2009, sub numele de 2Parale, în urma unei finanțări de tip seed de 15.000 de euro câștigate în cadrul unei competiții pentru startup-uri. În același an, Dorin Boerescu s-a alăturat companiei și a cumpărat 80% din business alături de un business angel în urma unei investiții de 50.000 de euro. În 2011, compania a intrat și pe piața din Bulgaria.

Au urmat apoi alte runde de finanțare – 230.000 de euro în 2012 și 205.000 de euro în 2014. O nouă investiție de 250.000 de euro în 2015 și o creștere constantă a cifrei de afaceri până la 1,75 milioane de euro au făcut posibile lansarea 2Performant.com și migrarea în anul următor către o nouă soluție tehnică performantă, dar și consolidarea poziției de lider al pieței de marketing afiliat din România.

În 2018, compania a realizat o investiție de 250.000 de euro din fonduri proprii și a lansat propria platformă de influencer marketing, gândită și implementată ca un serviciu de management digital al campaniilor de influencer și de content marketing.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: