Companii Management Stiri

Peste 50% dintre angajați vor o majorare salarială

17 sept. 2019 2 min

Peste 50% dintre angajați vor o majorare salarială

Reading Time: 2 minute

Mai bine de jumătate dintre angajații români plănuiesc să ceară o mărire salarială sau să își caute un nou loc de muncă până la finalul acestui an, veniturile insuficiente fiind principala nemulțumire a acestora

Șase din zece angajați au în plan să își caute activ un nou loc de muncă până la finalul anului, după cum arată un studiu realizat de platforma de recrutare Best Jobs. Un sfert dintre participanții la sondajul Best Jobs afirmă că nu își vor căuta un job nou, însă dacă vor primi o ofertă mai bună, o vor accepta cu siguranță. Mai puțin de 4% dintre respondenți afirmă că nu sunt interesați deloc de alt job, fiind foarte mulțumiți de actualul loc de muncă.

Chiar dacă nu vor reuși să își găsească alt job, 55% dintre respondenți au spus că au de gând să ceară o mărire salarială de cel puțin 20%. Alți 17% sunt indeciși dacă vor face acest lucru și doar 28% afirmă că nu intenționează să ceară angajatorului mai mulți bani.

Interesul pentru un job în străinătate rămâne ridicat, date fiind nivelurile salariale mult mai ridicate din alte țări. Doi din zece respondenți au în vedere să își caute un job inclusiv în străinătate până la finalul anului, iar 22,3% nu exclud această variantă.

Pentru ce bani și-ar da angajații români demisia chiar de mâine

Cei mai mulți angajați (44%) și-ar da demisia pe loc dacă ar găsi în altă parte un salariu între 500 și 1.000 de euro. Trei din zece angajați (30%) ar renunța imediat la jobul actual pentru un salariu între 1.000 și 2.000 de euro, în timp ce 12% ar schimba mâine jobul pentru un salariu care depășește 2.000 de euro. Doar 14% dintre respondenți au afirmat că nu și-ar da demisia doar pentru bani.

Principalul motiv care i-ar reține pe angajați să își schimbe jobul este că lucrează într-o echipă de care s-au atașat foarte mult (25% dintre respondenți). Pentru alți 16,8% motivul principal pentru care și-ar păstra jobul actual este că biroul e aproape de casă. Aproape tot atâția se tem să nu „cadă din lac în puț”, iar 12,7% sunt reținuți de faptul că în domeniul în care activează sunt puține locuri de muncă disponibile.

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: