Lifestyle Stiri

Peste jumătate dintre români plătesc cash atunci când călătoresc

13 feb. 2020 2 min

Peste jumătate dintre români plătesc cash atunci când călătoresc

Reading Time: 2 minute

Metodele alternative de plată necesită mai mult timp pentru a fi folosite în mod constant de către români, 54% dintre aceștia declarând că încă plătesc cash atunci când călătoresc, înregistrând unul dintre cele mai mari procente dintre cele 24 de naționalități chestionate, potrivit celui mai recent studiu întocmit de momondo.

Singurii respondenți care ne depășesc sunt cei din Germania și Austria, 58% dintre participanții la studiu marcând varianta de plată cash. Norvegienii, cu un procent de 75%, sunt cei care folosesc banii lichizi cel mai puțin în timpul călătoriilor, declarând că obișnuiesc să plătească folosind cardul sau aplicațiile de plăți.

Bugetele de vacanță

Mai mult de jumătate dintre români, 59% dintre aceștia, fac economii pe parcursul anului pentru a le folosi în timpul vacanțelor, întocmai ca anul trecut (60%). Diferența de abordare, pe lângă abținerea de la cumpărături mai puțin necesare sau servitul meselor în oraș este reprezentată de transportul zilnic.

Dintre cei care călătoresc mai mult în interes de serviciu (Business Travelers), 18% au declarat că în zilele obișnuite preferă să meargă pe jos sau să folosească bicicleta pentru a economisi banii de combustibil pentru vacanțe, în timp ce doar 9% dintre călătorii Non-Business folosesc acest mijloc de economisire.

Per ansamblu, românii aleg să meargă pe jos sau cu bicicletă cu 2% mai mult față de anul anterior și față de media tuturor răspunsurilor la nivel global.

Cheltuielile din vacanțe

Jumătate dintre respondenții studiului cheltuie cel mai mult pe cumpărături în timpul vacanțelor (haine, suveniruri, și altele). Este cel mai mare procent obținut din răspunsurile tuturor naționalităților intervievate, fiind aproape egalați de brazilieni, 49% dintre aceștia declarând același lucru. La cealaltă extremă se află 28% dintre respondenții francezi, care își consumă o mare parte din bugetul de vacanță prin shopping.

La fel de mulți bani cheltuie românii și pe mâncatul în oraș în timpul vacanțelor, dar acest procent este mult mai apropiat de media tuturor țărilor participante la sondaj: 53%. Suedezii conduc clasamentul, cu 67% dintre respondenți care validează acest răspuns.

Locațiile de vacanță

În 2020, studiul momondo reflectă că românii care își propun să-și petreacă vacanțele în țară sunt cu 10% mai puțini decât în anul precedent.

Printre cele mai dorite concedii se regsesc cele care cuprind zile de relaxare pe plajă, 61% dintre respondenți declarând că își doresc o astfel de vacanță până la finalul anului 2020.

Studiul a fost realizat online, pe un eșantion de 25.200 de persoane din 24 de țări, dintre care 1.000 români cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, din zone geografice diferite. Datele au fost colectate în ianuarie 2020.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: