Companii CSR Stiri

Petisante, startup-ul de food delivery de 500.000 euro

17 dec. 2019 < 1 min

Petisante, startup-ul de food delivery de 500.000 euro

Reading Time: < 1 minut

Chef Mihai Irimia și nutriționistul Cristian Mărgărit lansează Petisante, cel mai nou serviciu de food delivery de pe piața locală, în urma unei investiții care pornește de la 500.000 euro. Conceptul Petisante propune o alimentație sănătoasă, echilibrată, bazată pe principii corecte de nutriție, folosind ingrediente din surse românești, adresându-se celor care nu au destul timp să gătească.

Petisante pune la dispoziția clienților meniuri în 5 planuri sănătoase, deosebite din punct de vedere al gustului, folosind doar ingrediente de la producători locali cum este ferma organică de legume Ecokult, producători care cresc animale în mod responsabil precum Curcanul Vesel, Karpaten Meat sau producători de micro plante, precum MicroGreens. 

În oferta Petisante se regăsesc meniul Superlogic, dedicat celor cu un nivel de efort redus spre mediu, meniul Superactiv, adresat celor care practică mult sport și au nevoie de un aport crescut de proteine și carbohidrați, meniul Superfish care include pește și fructe de mare, pe lângă combinațiile de proteine vegetale, meniul Supervegan adresat celor care nu consumă produse de origine animală și meniul Supereasy, pentru cei care renunță la una din mesele de peste zi.

Din investiția totală de jumătate de milion euro, 200.000 euro au fost alocați laboratorului de producție, logisticii de transport, ambalajelor, construcției site-ului și pentru promovare. Cu restul de 300.000 euro se va achiziționa un teren, în 2020, unde se va dezvolta propria fermă de legume.

Totodată, Petisante se implică în educația consumatorului, încurajând reciclarea ambalajelor și folosirea ambalajelor biodegradabile și compostabile.

Pentru 2020, startup-ul își propune un target de 10.000 clienți unici. Petisante va livra în București și zonele apropiate, concentrându-se pe parcurile corporate și comerciale, urmând să se extindă și în orașele mari din țară precum Cluj, Iași, Timișoara, Oradea sau Brașov.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: