Stiri Tech

Piata de proiectoare creste cu 25%

apr. 27, 2016 2 min

Piata de proiectoare creste cu 25%

Reading Time: 2 minute

Piata de proiectoare din Romania a contabilizat anul trecut 21.000 de unitati, in valoare de aproximativ 12 milioane de euro. Pentru acest an se extimeaza ca numarul unitatilor vandute va creste cu 25%.

„Proiectoarele devin produse din ce in ce mai accesibile, pretul mediu al acestora fiind în continua scadere, în prezent ajungand la aproximativ 530 de euro la nivelul întregii piete, potrivit celor mai recente date ale companiei Futuresource Consulting”, a declarat Simona Decuseara, Sales & Marketing Manager Epson Romania si Bulgaria.

„Pentru 2016 ne-am propus sa ne pastram pozitia de lider pe piata locala de proiectoare pe care am redobandit-o în ultimele doua trimestre ale anului 2015. Tintim anul acesta o crestere de peste 30% a numarului de proiectoare vandute pe piata din Romania”, a adaugat spune Simona Decuseara, mentionand ca vanzarile din aceasta industrie vor fi impulsionate anul acesta de competitiile sportive si de investitiile din segmentul HORECA.

În ceea ce priveste tehnologia de proiectie, se contureaza o noua tendinta pe piata: proiectoarele laser, care ofera  clientilor calitate mai buna a imaginii, o gama mai larga de culori, un contrast mai bun si o durata mai mare de utilizare.

În acest context, Epson a lansat si pe piata din Romania modelul EH-LS10000 (foto), primul proiector laser destinat entuziastilor home cinema.

EH-LS10000 utilizeaza o sursa dubla de lumina laser, pentru a furniza o larga gama de culori si un contrast ridicat, pentru un negru intens. Modelul EH-LS10000 este, totodata, si primul proiector Epson care poate reda  continut 4K. Dispune de tehnologia de amplificare 4K si reda digital continutul Full HD. Beneficiaza de o tehnologie cu 480 Hz care asigura imagini 3D luminoase. Datorita utilizarii tehnologiei laser, modelul are o sursa de lumina cu o durata lunga de viata de 30.000 ore în modul Eco. Din acelasi motiv, acest model are un timp de pornire redus, proiectand imagini cu luminozitate maxima dupa doar 20 secunde.

Modelul EH-LS10000 poate fi achizitionat la pretul de 31.000 de lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: