Companii Stiri

Pionierat în îngrijirea paliativă din România

12 dec. 2016 < 1 min

Pionierat în îngrijirea paliativă din România

Reading Time: < 1 minut

Fundația HOSPICE Casa Speranței a introdus, în urmă cu 24 de ani, conceptul de îngrijire paliativă în România, ajutând de atunci 20.000 de pacienți și familiile acestora.

Îngrijirea paliativă oferită de HOSPICE constă în îngrijire medicală gratuită pentru pacienții diagnosticați cu boli incurabile, dar și sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală pentru aceștia și aparținătorii lor. Costurile acestor servicii sunt acoperite din granturi, finanțări publice, sponsorizări și donații. Potrivit reprezentanților fundației, extrem de importantă a fost susținerea venită din partea mediului de afaceri. Potrivit legislației în vigoare, sumele sponsorizate de către companii sunt scăzute din impozitul pe profit pe care îl datorează acestea, în limita a 20% din suma datorată. Astfel, societățile comerciale pot susține sectorul neguvernametal, fără ca profitul net să le fie afectat.

Numărul beneficiarilor HOSPICE crește în fiecare an. Anul trecut, de exemplu, fundația a avut grijă de 3500 de persoane. În prezent, are două centre de servicii integrate de îngrijire paliativă, la Brașov și la București, și două echipe mobile de intervenție, la Făgăraș și la Zărnești. Se lucrează la un nou centru, special pentru copiii care suferă de boli cu prognostic limitat de viață. Acest centru socio-medical va fi situat în Adunații Copăceni, pe o proprietate care a fost donată fundației. Valoarea lucrărilor este estimată la peste 1,5 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: