Stiri Tech

Plant an App și Wantsome lansează primul curs de Low-Code Engineering din România

feb. 12, 2021 3 min

Plant an App și Wantsome lansează primul curs de Low-Code Engineering din România

Reading Time: 3 minute

Plant an App, startup specializat în tehnologie low-code, alături de Wantsome, Academia Prietenoasă de IT, lansează cursul Low-Code Engineering – Traseul de carieră agil, dedicat persoanelor care își doresc reconversia profesională către IT, dar și celor care vor să aprofundeze acest domeniu.

Prin intermediul acestui curs, participanții vor învăța cum să creeze aplicații de business, care vor putea fi livrate în timp record și cu scriere minimă de cod. Cursul începe pe 1 martie 2021, cu o introducere în IT, și continuă în perioada 1 aprilie – 31 mai 2021 cu module dedicate aprofundării informațiilor despre tehnologia low-code.

Acesta este primul curs din România realizat exclusiv pentru învățarea tehnologiei low-code.

Absolvenții cursului vor deveni Low-Code Engineers, cu abilități reale de creare de aplicații end-to-end pentru enterprise, startup-uri sau chiar vor putea lucra ca freelanceri. Pe parcursul programului de învățare, Plant an App pune la dispoziția participanților licențe Plant an App, suport tehnic și interacțiune cu echipa, iar la final absolvenții vor avea oportunitatea de a obține un loc de muncă. Plant an App oferă două locuri de muncă în cadrul echipei pentru absolvenții cursului. 

„Pentru domeniul IT, tehnologia low-code este încă la început, nu doar în România, ci la nivel global. Însă, prin ritmul accelerat de creștere pe care îl are, ne dăm seama că în câțiva ani serviciile de low-code vor fi unele dintre cele mai căutate. Crearea de aplicații în timp scurt și la costuri reduse va deveni o cerință puternică în piață. De aceea, ne-am dorit să aducem în România acest curs, prin care să instruim ingineri locali de low-code. Avem în țară o forță de muncă în IT excepțională, recunoscută pentru performanțele sale la nivel mondial, iar noi ne dorim să rămânem la aceste standarde crescute. Ne bucură și apreciem în acest sens deschiderea pe care am avut-o din partea partenerului nostru de la Iași, Wantsome, și suntem încântați să lansăm cursul Low-Code Engineering. Reconversia profesională către IT prin low-code este acum posibilă la un curs distanță”, a explicat Bogdan Lițescu, fondator și CEO Plant an App.

„Domeniul IT este unul care evoluează constant, tocmai de aceea ne dorim ca prin portofoliul nostru de cursuri să aducem pe piața din România specializări pentru cele mai recente tehnologii. Ne dorim ca cei care ne trec pragul să aibă la îndemână o gamă variată de module și să poată alege atât în funcție de interese, cât și în funcție de cerințele curente din piață. Astfel, ne bucură colaborarea cu Plant an App și suntem încrezători că vom oferi împreună un curs relevant pentru piața muncii. Acest parteneriat ne dă siguranța că vom avea rezultate excelente”, a explicat Iuliana Anton, fondatoare Wantsome.   

Cursul Low-Code Engineering – Traseul de carieră agil este format din nouă module, de la introducere în IT și ce înseamnă o aplicație până la utilizarea de date, interfață, testare și altele. Cursul se închide cu o prezentare care va fi susținută în fața unui grup de posibili angajatori și va consta în expunerea aplicației pe care fiecare cursant a construit-o în toate cele 8 module de curs. Cursul este recunoscut la nivel internațional, iar costul este de 1.130 de euro. 

Partea de low-code din curs va fi livrată de specialiști în domeniu, membri ai echipei Plant an App, respectiv Radu Niculcea, Customer Success Manager, alături de Patrick Anderson,Head of Learning. Radu are o vastă experiență în low-code și conduce echipele de implementare pentru clienții cheie ai companiei, în timp ce Patrick, cetățean american, se ocupă de dezvoltarea canalelor de învățare pentru platforma românească. De curând, el a devenit și imaginea publică a comunității de învățare Plant an App, prin susținerea de cursuri online sau training on the job cu clienții startup-ului.

Sesiune Demo Gratuită de Low-Code Engineering

Pe 20 februarie, începând cu ora 10, Wantsome și Plant an App organizează și o sesiune demonstrativă de prezentare a cursului Low-Code Engineering. Evenimentul se va desfășura online, pe platforma ZOOM și va consta în prezentarea programei, structurii și metodologiei cursului, dar și în exerciții practice pentru cei prezenți, care vor înțelege concret în ce constă cursul.

Detaliile complete pot fi consultate pe pagina de eveniment, aici.

Foto: © Roman Samborskyi | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: