Stiri Tech

Platforma Brio lansează modulul de antrenament la matematică

3 apr. 2021 2 min

Platforma Brio lansează modulul de antrenament la matematică

Reading Time: 2 minute

Brio, platforma de testare digitală standardizată, își îmbogățește aria de teste disponibile, prin lansarea unui modul de „antrenament” la matematică bazat pe generare programatică de itemi. La momentul lansării, testele vor fi disponibile în versiunea beta pentru primii 200 de elevi din clasele I-IV care se înscriu pe platformă (opțiune disponibilă în “Contul meu”), urmând că după aproximativ o lună acestea să poată fi accesate public, iar ulterior să fie dezvoltate și pentru clasele V-VIII și liceu.

Dezvoltare prin finanțare

Dezvoltarea modulului de antrenament este realizată în urma unei finanțări de 30.000 de euro obținute în acceleratorul Innovators for Children, program dezvoltat de Impact Hub Bucharest, în parteneriat cu Impact Hub Basel și Fondation Botnar.

Spre deosebire de testele standardizate aflate până acum pe platformă, al căror obiectiv este  evaluarea unui volum mai mare de învățare, testele de antrenament sunt compuse dintr-un număr mai restrâns de întrebări, de câte 10-20 de probleme fiecare, și se concentrează pe învățarea și fixarea cunoștințelor la anumite capitole sau subcapitole unde elevul are nevoie de antrenament pentru a le stăpâni mai bine.

Prin lansarea acestui nou modul de teste oferim un instrument mult mai complex care să contribuie laîmbunătățirea cunoștințelor și creșterea performanței elevilor. Spre exemplu, dacă în urma unui test standardizat raportul evidențiază lacune pe numite tipuri de cunoștințe, elevul poate efectua ulterior teste de antrenament doar pe acel tip de probleme, până observă că rezultatele s-au îmbunătățit. În plus, elevul poate alege testele de antrenament aliniate cu ceea ce se predă în acel moment la clasă, astfel că poate învăța mult mai ușor materia, pe tot parcursul anului. Brio devine, astfel, mai mult decât un furnizor de evaluare, și unul de învățare”, spune profesorul Dragoș Iliescu, CEO, Chief Scientist și fondator Brio.

Pe Brio.ro pot fi accesate, în prezent, teste pentru matematică și limba română, care acoperă în totalitate programa școlară, dar și teste de literație, urmând ca în perioada următoare să fie adăugate și teste de istorie, biologie, chimie, fizică sau literație digitală. Orice părinte sau profesor înregistrat în platformă poate accesa gratuit testele de literație pentru evaluarea primului nivel de alfabetizare, iar testarea cu Brio la celelalte discipline este accesibilă pe bază de abonamente cuprinse între 25 și 49 de lei pe lună, în funcție de beneficiile alese.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: