Business Companii Stiri

Platforma SeedBlink vizează o finanțare de 3 mil. euro pentru a se extinde în Europa

25 mai 2021 2 min

Platforma SeedBlink vizează o finanțare de 3 mil. euro pentru a se extinde în Europa

Reading Time: 2 minute

SeedBlink, platforma de investiții în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa, vizează să obțină 3 milioane de euro într-o rundă de tip Serie A, din care 500.000 euro prin equity crowdinvesting.

Listarea va fi pe propria platformă, în 27 mai 2021, investitorii având posibilitatea să participe cu tichete începând de la 2.500 euro.

Investitorul principal este un VC important din regiune, căruia i se vor adăuga alți investitori instituționali precum și comunitatea SeedBlink. Numele finanțatorului principal va fi anunțat dupa finalizarea procesului de due dilligence.

Evaluare de 12 milioane de euro

Evaluarea pre-money a SeedBlink este de 12 milioane de euro. SeedBlink este o platformă care democratizează accesul la investiții în stadii timpurii pentru investitorii care nu dispun de sume mari sau de timpul necesar pentru a intra în cluburi exclusive.

150 de startup-uri listate

Platforma a fost lansată în decembrie 2019 de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău. La începutul anului trecut, Radu Georgescu și Carmen Sebe, doi dintre cei mai cunoscuți specialiști în tehnologie din România, s-au alăturat ca parteneri. Echipa a participat la 45% din rundele de finanțare (Pre-Seed și Seed) ale startup-urilor românești în 2020.

SeedBlink a lansat 42 de campanii de finanțare în cele 18 luni de la înființare, ajutând astfel startup-urile să atragă o sumă totală în valoare de 15 milioane de euro de la investitori individuali și fonduri de tip VC (55% din sumă prin equity crowdfunding). Rata de succes a campaniilor a fost de 95%. Startup-urile din platformă au atras peste 5.000 de investitori din 15 țări.

“Până la sfârșitul anului viitor ne dorim să listăm minimum 150 startup-uri de tehnologie si să avem 30.000 de investitori individuali în platformă. În plus, vrem să depășim venituri de trei milioane de euro în 2022” afirmă Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO SeedBlink

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: