Lifestyle Stiri

Pledoarie pentru lectura copiilor

1 feb. 2017 < 1 min

Pledoarie pentru lectura copiilor

Reading Time: < 1 minut

avem-nevoie-de-povesti_brosura_asociatiacurteaveche_coperta-micsorata-cropO broșură gratuită care promovează lectura în familie este acum disponibilă online. Acest material își propune să îi apropie pe cei mici de lumea cărților, implicându-i și pe părinții. Inițiativa aparține Asociației Curtea Veche, în colaborare cu psihologul Gáspár György.

Broșura “Avem nevoie de povești pentru a crește oameni mari” tratează teme precum: stima de sine, performanțele școlare, capacitatea de a interacționa cu ceilalți sau dezvoltarea armonioasă a creierului. De asemenea, include recomandări de cărți și jocuri interactive, menite să facă lectura cât mai distractivă. Cei interesați o pot descărca de pe pagina de internet a Asociației Curtea Veche.

La baza acestui material stau studiile care arată că piticii care citesc de plăcere au rezultate mai bune decât colegii lor care citesc mai rar sau deloc. Aceste performanțe sunt valabile pentru toate materiile, inclusiv științele exacte. În schimb, copiii care rămân în urmă cu lectura au din ce în ce mai puține șanse să-i ajungă pe colegii lor cititori.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: