Finanțe Stiri

Portarea salariului – noul camp de lupta al bancherilor

13 mai 2015 2 min

Portarea salariului – noul camp de lupta al bancherilor

Reading Time: 2 minute

ING Bank a lansat un serviciu de portabilitate a salariilor, instantaneu si fara costuri suplimentare pentru clienti. Astfel, angajatii isi pot transfera banii fara sa ceara acordul angajatorului sau al bancii unde au cardul de salariu.

Serviciul „Porteaza-ti banii” este disponibil in ING Home’Bank, iar transferul banilor se realizeaza similar unei plati cu cardul pe internet.

Intr-o saptamana, peste 600 de clienti si-au mutat salariul la ING Bank, utilizand noul serviciu si beneficiind astfel de oferta ING Card Complet cu zero taxe si comisioane, a declarat directorul de retail banking al bancii, Daniel Llano Manibardo, intr-o conferinta de presa. Acesta a estimat ca anul acesta ING Bank va avea 70.000 de clienti noi pe segmentul cardurilor de salariu, comparativ cu 52.000 clienti noi in 2014.

Serviciul de portare a salariului a fost lansat ca urmare a unui studiu de piata care arata ca doar 35% dintre clienti au ales independent de angajator banca unde sa isi incaseze salariul.

In aprilie, ING Bank a relansat ING Card Complet prin eliminarea taxelor si comisioanelor si adugarea a doua servicii: ING Bazar si Porteaza-ti banii.

ING Card Complet este un produs cu zero taxe si comisioane pentru clientii care incaseaza salariu de minim 700 lei prin ING Bank – nu exista costuri pentru deschiderea si administrarea contului si cardului, pentru plati in lei catre orice banca prin internet banking sau prin ING Self’Bank, pentru incasari de la alte banci, pentru retragerile de la ATM-urile ING, pentru internet si mobile banking.

Produsul a fost construit impreuna cu utilizatorii si s-a bazat pe studiile de piata care au aratat ca, pentru clienti, cele mai importante atribute in alegerea unui cont de salariu sunt nivelul taxelor si comisioanelor (26%), reputatia bancii (26%) si competitivitatea conditiilor de creditare (15%).

Serviciul ING Bazar este o platforma digitala de cumparaturi care ofera reduceri speciale la comercianti relevanti, posibilitatea de a inrola orice card de fidelitate emis in piata si, in curand, plati cu telefonul mobil.Oferind reduceri la o lista de comercianti in continua crestere (de la supermarket-uri si benzinarii, la farmacii si magazine) platforma are ca scop livrarea unor oferte personalizate si cat mai relevante pentru clienti. Serviciul se bazeaza pe un mecanism de selectie demografica, tranzactionala si localizare geografica ce permite personalizarea ofertelor si identificarea celor mai potrivite reduceri pentru fiecare client.

In doar trei saptamani de la momentul lansarii, peste 900 discount-uri zilnice si peste 5.500 de carduri de loialitate au fost inrolate in ING Bazar.

In prezent, pentru clientii care nu au venituri recurente prin ING Bank, banca percepe doua comisioane – comision de administrare lunara de 5 lei si comision de retragere ATM ING: – 1,5 lei/ tranzactie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: