Antreprenori Stiri

Portretul IMM-istului roman1 min

10/07/2015 1 min read

author:

Portretul IMM-istului roman1 min

Reading Time: 1 minut

Persoana matura, cu pregatire economica, de sex masculin, casatorit, cu copii, cu experienta antreprenoriala medie de peste 10 ani – asa arata portretul intreprinzatorului roman potrivit Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2015, realizata de Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR).

Potrivit cercetarii CNIPMMR, varsta medie a intreprinzatorilor este de aproape 43 de ani. Cei mai multi antreprenori (37%) se incadreaza in grupa de varsta 45-60 de ani si in cea de 35 – 45 de ani (36,61%), iar la polul opus se afla persoanele care au sub 25 de ani (1,58%).

Experienta medie ca intreprinzator este de aproape 11 ani. Persoanele care au sub 5 ani si intre 5 si 10 ani experienta in antreprenoriat detin la egalitate poderile cele mai mari (24,33%).

In ceea ce priveste pregatirea, 44,08% dintre intreprinzatori au pregatire medie, iar 0,97% au studii elementare. Totodata, 4,07% dintre antreprenori au participat la training-uri in Romania, iar 0,8% s-au pregatit in strainatate.

Referitor la munca depusa, aproape 88% dintre antreprenori dedica business-ului lor mai mult de 8 ore pe zi.

Cercetarea mai arata ca 4 din 5 antrepenori sunt proprietari unici ai afacerilor. Totodata, aproape 59% dintre intreprinzatori nu implica membrii familiei in activitatea firmei.

Cea de-a 13-a editie a Cartei Albe a IMM-urilor prezinta rezultatele unei anchetei desfasurate de CNIPMMR pe un esantion de 1375 intreprinzatori, reprezentativ la nivel national.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE