BizRemote by certSIGN Stiri

Cum rămâi productiv acasă? Strategii pentru antreprenori și manageri

2 nov. 2020 3 min

Cum rămâi productiv acasă? Strategii pentru antreprenori și manageri

Reading Time: 3 minute

Pandemia ne-a schimbat programul și mulți dintre noi lucrează de acasă, cum putem să rămânem productivi în ciuda contextului într-o continuă schimbare? Cum putem organiza un birou în locuință, cum gestionăm emoțiile negative, ce ritualuri de dimineață am putea urma?

Dan Luca, expert în productivitatea muncii și în echilibrul dintre profesie și viața personală și fondator al clubului 5am, a început un program de productivitate pentru antreprenorii și managerii afectați de pandemie – “Tratament anti-amânare: Productiv acasă și la birou”. Peste 1.000 de participanți s-au înscris deja să primească zilnic, în mod gratuit, îndrumări în format video, în care trainerul le arată metode, strategii și instrumente pentru refacere emoțională, mentală și fizică.

“Trăim o periodă dificilă, în care lucrurile se schimbă de la o zi la alta, iar nivelul de oboseală, depresie și suprasaturație a atins cote alarmante. Nu mai există puncte de reper fixe, oamenii intră foarte ușor în spirale negative în care își pierd energia, claritatea și încrederea. Eu cred că responsabilitatea mea e să fac aceste strategii și instrumente cât mai cunoscute, astfel încât fiecare să aibă capacitatea să facă schimbări în propria viață în aceste vremuri extraordinar de dificile”, explică Dan Luca.

În aprilie, în starea de urgență, Dan Luca a realizat o succesiune de live-uri zilnice, pe o rețea de socializare, la care au participat peste 5.000 de persoane. Timp de 30 de minute le-a arătat participanților mini-strategii despre cum să rămână productivi acasă: cum pot organiza un birou în locuință, cum pot gestiona emoțiile negative, ce ritualuri de dimineață pot urma, ce fel de exerciții de înviorare și energizare pot face.

În programul din luna noiembrie prezintă participanților strategii pentru:

  • organizarea zilei
  • interacțiunea cu colegii
  • evitarea amânării anumitor acțiuni
  • deconectare
  • gestionarea stresului și a emoțiilor negative
  • păstrarea energiei întreaga zi
  • aplicații de productivitate utile

Cele 30 de teme video au fost selectate în urma unui sondaj realizat la finalul lunii octombrie în comunitatea de antreprenori și specialiști care au urmărit, măcar o dată, unul dintre programele sale.

“Cei care s-au înscris în program accesând oricare dintre link-urile: https://bit.ly/37RxnzK si https://www.5am.ro/ primesc zilnic filmul de cinci minute cu strategii și ponturi. Obțin maximum din program dacă îl parcurg în doi, ca să se sfătuiască și să se susțină reciproc. La finalul lunii noiembrie vor fi mai bine structurați, productivi, echilibrați, dar mai ales zâmbitori. Estimeaz că de data acesta vor fi 10.000 de persoane care vor particia, având mare nevoie de această îndrumare”, precizează Dan Luca

Participanții la programul din luna noiembrie și în general, la programele sale de productivitate, sunt oameni de afaceri, manageri de departamente, specialiști. Sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, părinți, cu performanțe în diferite domenii, dar cu efecte negative asupra sănătății, unii fiind chiar aproape de burnout. 60% sunt antreprenori, un sfert sunt top și middle management, iar 15% sunt freelanceri, team leaderi. Toți sunt români, dar 10% sunt români care trăiesc în afara granițelor.

Clubul celor care se trezesc la cinci dimineața

Dan Luca este coach, trainer, speaker specializat în productivitate și echilibru pentru antreprenori și cel mai citit autor de cărți de productivitate. Este autorul a trei best seller-uri pe Amazon, în 2016, referitoare la managementul timpului, cu zeci de mii de exemplare vândute în România și Asia. A susținut mai mult de 1.000 de antreprenori să își recâștige echilibrul în viața lor și să își mărească productivitatea profesională. Programele sale de coaching au fost derulate în companii de cifră de afaceri de la 200.000 la 20 de milioane de euro.

Dan Luca este fondatorul clubului 5am, cu mai mult de 5.000 de participanți care se trezesc zilnic la cinci dimineața pentru a fi mai mai productivi în timpul zilei. Activitatea clubului se desfășoară online, în timpul săptămânii, între 5.00 și 7.00 dimineața, alături de șapte traineri, și o dată pe lună într-un webinar susținut de Dan Luca.  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: