Lifestyle Stiri

Prahova, în top pentru vacanța de Sărbători

28 dec. 2018 3 min

Prahova, în top pentru vacanța de Sărbători

Reading Time: 3 minute

Vacanţa de Crăciun care tocmai a trecut a umplut spaţiile de cazare şi pârtiile din Prahova. Atât pe Valea Prahovei cât şi în Breaza şi Câmpina gradul de ocupare a fost foarte mare. În Sinaia, Buşteni şi Azuga unităţile de cazare au fost pline în timp ce în Breaza şi Câmpina gradul de ocupare a depăşit 90%.

Turiştii au plătit în medie între 2.700 lei şi 4.000 lei/ cameră pentru 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele cu mic dejun şi cină festivă în Ajun, plus alte facilități.  Pentru un sejur de 4 nopţi la un hotel de 3 stele turiştii au achitat în jur de 1.500 de lei/ cameră beneficiind de mic dejun inclus şi cină festivă cu DJ în seara de Crăciun, arată Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, într-un comunicat de presă.

“Mulţi turişti au ales să lipească vacanţa de Crăciun cu cea de Revelion astfel se află pe pârtie în aceste zile, bucurându-se la Azuga de un campionat de schi ce are loc timp de 2 zile (27 şi 28 decembrie), toate pârtiile din staţiune fiind deschise în acest moment. La Buşteni se pot bucura de toate pârtiile deschise şi parcurile de distracţie care atrag turiştii în fiecare an”, se arată în comunicat.

La Sinaia începând din 27 decembrie s-a redeschis şi tronsonul închis până acum ca urmare a vântului puternic (de la cota 1400 la 2000) şi acum se schiază pe aproape toate pârtiile şi se poate urca cu gondola până la Cota 2000. În acest moment se schiază pe Valea Dorului 1, 2 şi variantă, Valea Soarelui 1 şi 2, Drumul de Vară, Cota 2000 începători, Laptici 1 şi 2 şi Gondola. Stratul de zăpadă are pe aceste părtii în medie 110 cm. De asemenea în Sinaia sunt aşteptaţi turiştii şi în parcurile de aventură deschise în această perioadă.

Pentru Revelion se anunţă grad de ocupare de 100% peste tot în Prahova inclusiv în Breaza şi Câmpina care astfel au ajuns la nivelul staţiunilor consacrate (Sinaia, Azuga şi Buşteni) urcând cu peste 5 procente faţă de Revelionul anului anterior.

Tarifele pe care turiştii le vor achita pentru Revelionul petrecut în Prahova sunt cuprinse între 3.900 lei şi 7.000 lei/ cameră pentru 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele (cu mic dejun, cină festivă cu muzică live, brunch, etc). La un hotel de 3 stele sejurul va costa în jur de 4.900 lei/cameră pentru 4 nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, cină festivă tematică şi tombolă.

“Observăm o creştere de peste 5% la gradul de ocupare pentru Revelion, fiind acum ocupaţi în proporţie de 100%. Liniştea şi relaxarea, cât şi obiectivele turistice pe care le găsesc la Câmpina atrag din ce în ce mai mulți turişti de la an la an. Continuăm eforturile permanente de promovare a Municipiului Câmpina şi sperăm că numărul de turişti care aleg să petreacă vacanţele aici vor creşte” a spus Carmen Gaman Director al Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Câmpina.

“Turiştii rămân fideli judeţului Prahova pentru sărbătorile de iarnă, aspect reflectat în gradele mari de ocupare, cât şi în rezervările care se fac pentru această perioadă din ce în ce mai devreme. Numărul mare de pârtii cât şi de obiective turistice şi parcuri de distracţie transformă Prahova în destinaţia ideală pentru o vacanţă de Crăciun şi Revelion.

Hotelierii oferă pachete bogate  pentru sărbători, promițând o experienţă care include mese festive, concerte, ore relaxante la centrele SPA, degustări de vin sau cântece în jurul focului de tabără. Astfel orice vacanţa petrecută în Prahova se transformă într-o amintire plăcută ceea ce determină turiştii să revină, de multe ori la acelaşi hotel pentru aceste sărbători”, a declarat Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: