Stiri

Zoom face o achiziție de aproape 15 miliarde de dolari. Cumpără un operator de call center

19 iul. 2021 < 1 min

Zoom face o achiziție de aproape 15 miliarde de dolari. Cumpără un operator de call center

Reading Time: < 1 minut

Zoom, care a avut o creștere fulminantă datorată cererii din timpul pandemiei, va plăti 14,7 miliarde de dolari pentru acțiunile companiei Five9, specializată în servicii call center, bazate în cloud pentru a crește cota de piață.

Achiziția vine într-o piață foarte dinamică, atât din cauza pandemiei și a creșterii cererilor pentru acest tip de formate de videocall, dar și datorită concurenței puternice din partea Facebook și Google care investesc puternic în serviciile lor de videoconferință.

”Prin această achiziție Zoom dorește să-și crească prezența în mediul corporate și va accelera creșterea pe termen lung, prin intrarea în piața de 24 de miliarde a centrelor de contact”, se arată în comunicatul emis de Zoom duminică.

Achiziția va completa serviciul Zoom Phone, o alternativă la rețelele clasice de telefonie, prin adăugarea clienților business Five9 și prin adăugarea serviciilor de call center ale acesteia.

Acțiunile Zoom au crescut cu 45% anul trecut, mai mult față de competitorii lor. În același timp se așteaptă ca piața de videoconferințe să atingă în acest an 5.41 miliarde de dolari, în creștere de la 5 miliarde de dolari în 2020.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: