Lifestyle Stiri

Preferați zborul charter pentru vacanță?

24 mai 2018 4 min

Preferați zborul charter pentru vacanță?

Reading Time: 4 minute

Românii preferă să meargă în vacanță cu zboruri charter, 35% din rezervările pentru vara 2018 fiind realizate pentru pachete cu avionul. Unul din trei turiști alege sejururi cu avionul datorită duratei reduse până la destinație. Cea mai căutată zonă pentru acest sezon este Antalya, care a înregistrat o creștere de 70%, arată datele turoperatorului Paralela 45.

© Kshishtof | Dreamstime.com

Peste 25.000 de turiști români au cumpărat pachete cu zboruri charter pentru sezonul estival din acest an, cu 32% mai mulți față de 2017. Sejururile cu zboruri charter sunt, de altfel, cele mai vândute pachete pentru vara 2018, în comparație cu cele cu transport individual. Pe de altă parte, Paralela 45 gestionează un număr record de curse charter către destinații estivale precum Antalya, Spania, Portugalia, Croația, Cipru, Italia, Tunisia, în acest sezon.

Destinația vedetă a anului este Antalya, susținută de creșterea cererii cu 70% față de anul trecut. Cele mai multe rezervări s-au făcut în perioada de Early Booking, când un pachet de șapte nopți pentru luna aprilie a putut fi cumpărat cu 390 de euro. Cursele către Antalya din aprilie, mai și iunie au fost ocupate în proporție de 98%, în timp ce gradul de ocupare pe cele din iulie, august, septembrie și octombrie, operate nu numai din București, ci și din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și, în premieră anul acesta, Târgu Mureș, este în acest moment de 67%. Turoperatorul Paralela 45 estimează că peste 18.000 de clienți ai agenției își vor petrece vacanța de vară în stațiunile de pe riviera turcească și 170.000-180.000 de turiști la nivel de țară.

Datorită cererii foarte mari pentru Antalya și în mod special pentru turiștii care aleg Alanya și Side pentru vacanța lor, Paralela 45 operează în perioada iunie-septembrie un charter care aterizează pe Aeroportul Gazipașa din Alanya. 

“Am decis să introducem un nou zbor charter, către Alanya, pentru a scurta drumul până la destinație al turiștilor care aleg Analya și Side. Transferul lor de la aeroportul din Alanya până la hotel se va scurta la 30-45 de minute, de la patru ore, cât dura până acum”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Antalya este aleasă de familii, pentru confortul oferit de all inclusive, dar și de tineri, care descoperă adrenalina în afara resorturilor, fie la rafting, buggy safari, scuba diving ori la plimbarea cu gondola pe cea mai lungă instalație de cablu din Europa. 80% dintre ei aleg un sejur de 7 nopți, în timp ce 20% optează pentru un sejur prelungit, între 10 și 14 nopți.

În Grecia (insulele Samos și Lesbos oferite, în premieră anul acesta, ori în Creta, Corfu, Rhodos, Kos, Santorini și Zakynthos), turiștii preferă în special hotelurile de patru stele și transportul cu avionul. Grecia este, de asemenea, la mare căutare, iar o tendință în creștere a preferințelor se observă pentru insulelele mai puțin aglomerate cum sunt Samos și Lesbos, lansate după cererea tot mai accentuată pentru destinații liniștite. Pentru Thassos, Lefkada, Skiathos, Riviera Olimpului, Parga, Halkidiki, Thrace și Kefalonia, tarifele încep de la 298 euro/persoană pentru un sejur de șapte nopți cu avionul și de la 10 euro/noapte/persoană cu transport individual.

În Spania, cele mai căutate zone sunt Costa Blanca, Costa Dorada, Costa del Sol, Costa Brava, Tenerife, Grand Canaria și Palma de Mallorca, la pachete de la 590 de euro/persoană pentru șapte nopți de cazare la un hotel de trei stele, transport cu avionul, transferuri și taxe incluse.

În Cipru ( atât Larnaca, cât și Cipru de Nord) o vacanță costă de la 446 euro/persoană pentru șapte nopți de cazare la un hotel de trei stele, cu avionul, taxe de aeroport și transferuri incluse. Pentru Croația sunt disponibile zboruri charter săptămânale, lansate de turoperator cu trei ani în urmă, la pachete de la 480 de euro/persoană.

Per total, creșterea volumului vânzărilor în primul trimestru este de 28%.

“Le recomandăm turiștilor să rezerve din timp vacanța, cu cât decid mai repede unde vor să călătorească cu atât au mai multe opțiuni de hoteluri la dispoziție, la prețuri avantajoase. Având în vedere vânzările tot mai mari în Early Booking, estimăm că ofertele de tip last-minute vor fi din ce în ce mai puține sau chiar inexistente pe unele destinații unde există cerere mare nu doar pe piața românească, ci la nivel european”, spune Alin Burcea.

În România, vânzările pentru vacanța de vară la mare au crescut cu 20% datorită emiterii voucherelor de vacanță și pentru bugetari, cele mai căutate stațiuni fiind Mamaia, Eforie Nord, Olimp și Venus, la hoteluri de trei și patru stele.

Potrivit analizelor turoperatorului, 35% dintre turiștii Paralela 45 dintr-un an sunt clienți repetitivi, au vâste între 25 și 65 de ani și realizează venituri medii și peste medie. Prețul mediu pentru un pachet turistic este de 650 euro/persoană pentru un sejur de o săptămână cu zbor inclus. Peste 70% dintre clienți analizează ofertele și destinațiile de vacanță pe site-ul www.paralela45.ro, în timp ce restul preferă să meargă direct în rețeaua de 45 de agenții din întreaga țară.

“Pachetele noastre de vacanță sunt gândite special spre satisfacția turiștilor, construite cu multă seriozitate de specialiștii noștri care văd anual fiecare destinație, de 28 de ani de când suntem parteneri de vacanțe pentru clienții noștri. Indiferent de tipul de vacanță, toate ofertele afișate pe site și toate materialele noastre promoționale arată numai prețul final, fără taxe ascunse”, spune CEO Paralela 45.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: