Stiri Tech

Premier League alege infrastructura Oracle Cloud pentru statistici avansate

8 mai 2021 2 min

Premier League alege infrastructura Oracle Cloud pentru statistici avansate

Reading Time: 2 minute

Premier League, cea mai vizionată ligă de fotbal din lume, a ales Oracle ca furnizor oficial de servicii cloud. Datele și analizele, precum și tehnologiile de machine learning ale Oracle vor furniza statistici revoluționare, în timp real, către un public global de miliarde de fani care vizionează meciurile în fiecare sezon.
Match Insights – Powered by Oracle Cloud” va prezenta date și statistici avansate privind performanța jucătorilor pe parcursul difuzării globale și pe canalele sociale din Premier League, începând cu sezonul 2021/22. Modele de machine learning vor fi dezvoltate astfel încât să genereze rezultate imediate bazate pe fluxuri de date live, urmărirea datelor în timp real și fapte colectate de la fiecare dintre jucătorii Ligii, precum și din miile de meciuri anterioare.

Statistici detaliate

Studiile arată că fanii sunt interesați de integrarea datelor și analizelor despre meciuri, iar aceste informații vor ajuta la conturarea mai multor povești despre meciurile din Premier League, oferind fanilor acces la statistici detaliate. Fanii vor putea accesa instantaneu o serie de informații despre meci, indiferent dacă urmăresc de acasă sau verifică scorurile de pe smartphone.

“Match Insights” va include:

  • Scheme comune de formații de joc – Urmărește pozițiile tuturor jucătorilor în momentul în care echipa lor se află în și în afara posesiei mingii. Modelul evidențiază diferențele în modul în care echipele se organizează în fazele de atac și de apărare. În timpul meciului, fanii pot vedea cum reacționează echipele la tacticile echipelor adverse, ajutând spectatorii să înțeleagă strategiile din spatele diferitelor stiluri de joc.
  • Predicții de câștig în timp real – Calculează șansa de câștig sau remiză a unei echipe simulând restul meciului de 100.000 de ori. Modelul, care se bazează pe date din meciurile anterioare din ultimii patru ani, ia în considerare dacă o echipă joacă acasă sau în deplasare, scorul curent, penalizările acordate, numărul de jucători de pe teren, cartonașele roșii acordate și timpul rămas până la finalul meciului.
  • Posibilitatea înscrierii de gol – Măsoară probabilitatea ca echipa aflată în posesia balonului
    să înscrie un gol în următoarele 10 secunde. Rezultatele sunt bazate pe agregarea datelor provenite de la mii de meciuri și de la ultimele cinci faze similare de posesie a mingii. Modelul încorporează rezultatele paselor, a driblingurilor în posesia mingii, a strategiilor de joc și a poziționării în teren.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: